Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη νίκη της Ξάνθης, 1-0 την ΑΕΚ

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα, η θρακιώτικη ομάδα επικράτησε χάρη σε τέρμα του Μαρκόφσκι με 1-0 των κιτρινόμαυρων που ξέμειναν με δέκα

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Η Ξάνθη παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα νίκησε με 1-0 την μέτρια ΑΕΚ, που έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κουρέλλα.


Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, κυρίως για την Ξάνθη, η Ακριτική ομάδα νίκησε εύκολα με 1-0 την ΑΕΚ, που όπως φαίνεται χρειάζεται αρκετή δουλειά στη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μπορέσει να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική.
Η Ένωση έμεινε με δέκα παίκτες στο 73ο λεπτό μετά την αποβολή του Κουρέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί ουσιαστικά τέλειωσε το παιχνίδι. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο παιχνίδι είχαμε μία ενδεκάδα κάρτες!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Μαρκόφσκι να βγαίνει τετ α τετ όμως το πλασέ του μπλόκαρε δύσκολα ο Κωνσταντόπουλος.
Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Παναγιώτη Λαγό να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθη. Η μπάλα ωστόσο δεν του έκανε το χατήρι και χτύπησε αρχικά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην κοιλιά του Βιβιανί!
Η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ στο 21ο λεπτό με τους ίδιους πρωταγωνιστές! Ο Μπέρτος γύρισε από τα δεξιά, ο Μαρκόφσκι έκανε το σουτ, όμως ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε και στη συνέχεια μάζεψε νέο πλασέ του Ονουάτσι. Δυο λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε ένα σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή στο 32ο λεπτό, καθώς ο Λαγός τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Ρότζερ Γκερέιρο.
Η επανάληψη ξεκίνησε με την Ξάνθη να κάνει την πρώτη φάση στην πρώτη της επίθεση. Ο Μαρσελίνιο ξεπέρασε εύκολα τον Αρκούδα και έκανε το γέμισμα, όμως ο Ονουάτσι πλάσαρε άστοχα άουτ.
Το πρόβλημα της ΑΕΚ στην δεξιά πλευρά ήταν μεγάλο, αφού ο Μαρσελίνιο έκανε κυριολεκτικά πάρτι. Το γκολ ωστόσο ήρθε για την Ξάνθη από λάθος του Μπουγαΐδη. Μετά από λάθος ενέργεια μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ονουάτσι πήρε τη μπάλα, τη γύρισε στον Μαρκόφσκι που με κεφαλιά την έστειλε τα δίχτυα. Ο διαιτητής βέβαια θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στον Μπουγαΐδη, ο οποίος έκανε χέρι στη φάση.
Η ΑΕΚ απάντησε με καλή φάση δυο λεπτά αργότερα, με τον Κουτρουμπή να παίρνει κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πάνω που η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει την Ξάνθη και να την κλείνει στα καρέ της, ο Κουρέλλας έκανε ένα άστοχο τάκλιν από πίσω και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 83ο λεπτό η Ένωση έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Κατσικοκέρη να κάνει ένα σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 87', με τον Φλίσκα να βγαίνει στην αντεπίθεση και να κάνει το σουτ, αντί να δώσει δίπλα στον ξεμαρκάριστο Μαρσελίνιο αριστερά, με τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει.

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μάνταλος (Βασιλακάκης 70'), Ντάνι, Φλίσκας, Μαρσελίνιο (Καζούμπα 83'), Ονουάτσι (Πλατέλλας 65'), Μαρκόφσκι.
ΑΕΚ (Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Γιάγκο (Παυλής 60'), Κορδέρο, Λαγός (Γκερέιρο 32'), Κουρέλλας, Φούντας (Κατίδης 59'), Κατσικοκέρης
Σκόρερ: Μαρκόφσκι (κεφαλιά 58'),
Κάρτες: Αρκούδας (κίτρινη 32'), Κουρέλλας (κίτρινη 43'), Κοντοές (κίτρινη 62'), Μάνταλος (κίτρινη 62'), Κουρέλας (κίτρινη 73' - κόκκινη 73'), Φλίσκας (78' κίτρινη), Βιβιανί (κίτρινη 80'), Μπαξεβανίδης (κίτρινη 82'), Λοντίγκιν (κίτρινη 86'), Κατίδης (κίτρινη 91'), Μαρσελίνιο (κίτρινη 82')
Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας),  Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)