Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν στο Σουφλί διακινητές μεταναστών

Προωθούσαν 26 άτομα

ΤΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ;
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Συνελήφθησαν στον βόρειο κόμβο Σουφλίου της Εθνικής Οδού Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς, δύο 32χρονοι διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Οχτώ από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Παλαιστίνης, οχτώ υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν, δύο υπήκοοι Συρίας, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο υπήκοοι Δομινικανής Δημοκρατίας. 
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν, σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, δύο ομάδες μη νόμιμων μεταναστών, τις οποίες έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Λίγο αργότερα προσέγγισαν το σημείο δύο αυτοκίνητα, το ένα από τα οποία λειτουργούσε σαν προπομπός, ενώ στο άλλο επιβιβάστηκαν περίπου δέκα μη νόμιμη μετανάστες  και ξεκίνησαν με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στη ύστερα από λίγη ώρα  με άλλα δύο αυτοκίνητα.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από την ομάδα των αστυνομικών, για την σύλληψη των διακινητών, κατά την οποία ύστερα από έφοδο στο σημείο όπου ανέμεναν οι μη νόμιμοι μετανάστες και καταδίωξη των οχημάτων, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη δύο διακινητών και είκοσι έξι μη νόμιμων μεταναστών.
Κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.