Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ ο Χατζηοσμάν και ο Ντόλιος!!!

Οι δύο θρακιώτες βουλευτές περιλαμβάνονται στους 15 που σήκωσαν ανάστημα και ψήφισαν άλλα αντί άλλων στην μεσημβρινή κρίσιμη ψηφοφορία, δημιουργώντας μείζον πρόβλημα
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Ακόμα και αυτή η ουσία του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνονταν στο άρθρο 2, υπερψηφίστηκε οριακά και με πλειθοψηφία μόλις 148 βουλευτών, δηλαδή λιγότερων από την ηθική νοπμιμοποίηση των 151.

Καταψηφίστηκε το άρθρο 4 που αφορά το ΤΕΕ και το άρθρο 7 που αφορούσε την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ και αποτελεί τον λόγο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων. Αυτό που ωστόσο έχει ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι η διαφορποίηση που υπήρξε στην γραμμή του ΠΑΣΟΚ σχεδόν από τους μισούς βουλευτές του. Ανάμεσα στους αντάρτες είναι μάλιστα και ο Γιώργος Ντόλιος του Έβρου και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν της Ροδόπης.

Αμφότεροι οι δύο θρακιώτες βουλευτές ψήφισαν "παρών" στο άρθρο 2 για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο ο πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος είχε ζητήσει να υπερψηφίσουν άπαντες. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι και οι δύο ψήφισαν "ναι" στην ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, παρόλο που η επίσημη κομματική γραμμή ήταν το "όχι".