Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Σε έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι η ΠΑΜ-Θ

Ταξιδάκι αναψυχής στην γαλλική πρωτεύουσα για Ούστογλου, Καραλίδη αλλά και τον.... Τρέλλη του ΚΚΕ

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ;Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με περίπτερο στη μεγάλη επαγγελματική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Paris 2012» που έλαβε χώρα στο Παρίσι από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2012.


Η Έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες όλης της γκάμας των τροφίμων και ποτών και συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια που πραγματοποιείται μεγάλη συμμετοχή εκθετών (5.900 από όλο τον κόσμο στη φετινή διοργάνωση) αλλά και επισκεπτών.

Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Ούστογλου και Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Φώτης Καραλίδης όπως και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρίστος Τρέλλης.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Έβρου, ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης και η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Νίκη Μουχταρίδου. Το στήσιμο, την επιμέλεια του Περιπτέρου της ΠΑΜ-Θ ανέλαβε το ΔΕΚΑΜΑΘ.

Το περίπτερο έτυχε της πολύ καλής αποδοχής του εξειδικευμένου κοινού της Έκθεσης που γεύτηκε τα προϊόντα των εκθετών που έλαβαν μέρος, όπως τυριά, αλίπαστα, ποτά, γλυκά, λάδι κι ελιές. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις, αρχή επαγγελματικών συμφωνιών για επιχειρηματίες της περιοχής.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκε και ο Έλληνας Πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, τον οποίο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Κ.Α.ΜΑ.Θ Μιχάλης Ραγκούσης. Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο διοργάνωσης δράσεων προώθησης των διατροφικών προϊόντων της ΠΑΜ-Θ στο Παρίσι, με την αρωγή της Πρεσβείας.

Με την λήξη της Εκθέσεως τα τρόφιμα που είχαν παραμείνει αδιάθετα καθώς και όλος ο λειτουργικός εξοπλισμός του περιπτέρου με πρωτοβουλία της ΠΑΜ-Θ δόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για να διατεθούν σε κοινωφελή σκοπό.

Οι Επιχειρήσεις που συμμετείχαν είναι οι εξής: Astraea , Ι. Δουκίδης και ΥΙΟΙ Ο.Ε., Κάρρος Χρυσόστομος, Κίκονες, Κύκλωπας Α.Ε., Νεντίμ Α.Β.Ε.Ε., Πασχαλίδης Γεώργιος, Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε., ΑΦΟΙ Φραντζή Α.Ε., Συνεταιρισμός Σκόρδου Ν. Βύσσας.