Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις: αυτός είναι ο στενός συνεργάτης του Θρακιώτη πολιτικού που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ

Βρίσκεται στο νούμερο 574 της λίστας που αποκάλυψε στο Hot Doc ο Κώστας Βαξεβάνης. Αυτό βέβαια ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι ένοχος ή λαμόγιο, αλλά δεν παύει να σημαίνει ότι προφανώς είχε καταθέσεις στην Ελβετία

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ 
ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ
ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ



Λοιπόν, σε συνέχεια χθεσινών μας αναφορών και για να μην μένουν υπόνοιες. Το πρόσωπο - στενός συνεργάτης του Ευριπίδη Στυλιανίδη, το όνομα του οποίου δημοσιεύθηκε στην λίστα Λαγκάρντ είναι ο πρώην διπλωμάτης Δημήτρης Πλατής, που βρίσκεται στο νούμερο 574 της λίστας που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό Hot Doc.

Για όσους δεν ξέρουν, ο Πλατής εμφανίζεται για αρκετά χρόνια να έχει... ΕΡΩΤΑ με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Την περίοδο που ο Κομοτηναίος πολιτικός αναλαμβάνει Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Δημήτρης Πλατής αναλαμβάνει την διεύθυνση του Γραφείου του. Μόλις ο Στυλιανίδης διορίζεται από τον Σαμαρά Υπουργός Παιδείας, ο... διπλωμάτης Πλατής τον ακολουθεί και διορίζεται από τον Στυλιανίδη Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας (γεγονός που δημιούργησε ανέκδοτα τότε, του στυλ να διοριστεί και κάποιος Καθηγητής στην ίδια θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών).
Αλλά η σχέση ΔΕΝ σταματά εκεί. Μόλις ο Στυλιανίδης φεύγει από Υπουργός Παιδείας και αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο... διπλωμάτης Δημήτρης Πλατής τον ξανακολουθεί και διορίζεται από τον Στυλιανίδη ΚΑΙ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών  (οπότε συνεχίστηκε το ανέκδοτο λέγοντας ότι πρεπει να αναλάβει και κάποιος υπάλληλος του Τραμ, μηχανοδηγός του ΟΣΕ ή πιλότος  της Ολυμπιακής στο Υπουργείο Εξωτερικών!!!).

Με άλλα λόγια, σε όλα τα χρόνια της κυβερνητικής θητείας του Στυλιανίδη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, εμφανίζεται να έχει ως ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ σε ΟΛΑ τα Υπουργεία από τα οποία περνά το ίδιο αυτό πρόσωπο: τον διπλωμάτη Δημήτρη Πλατή , που με την ιδιότητα αυτή του διπλωμάτη εμφανίζεται στην λίστα Λαγκάρντ. Και γεννάται εύλογα το ερώτημα: για ποιο λόγο πρέπει ένας διπλωμάτης καριέρας να έχει λογαριασμό στο εξωτερικό και μάλιστα στην Ελβετία; Για να αποταμιεύει εκεί τα όποια χρήματα κερδίζει στο πλευρό του Στυλιανίδη; ΆΛλωστε είναι γνωστό ότι τότε οι απολαβές των γενικών γραμματέων Υπουργείων ήταν διόλου ευκαταφρόνηρτες, καθώς δεν είχαν υποστεί τις γνωστές περικοπές. Ούτε σήμερα είναι δηλαδή, οπότε φανταστείτε τότε.

Διευκρινίζουμε για να μην παρεξηγηθούμε: Είναι δικαίωμα ΚΑΙ του Πλατή ΚΑΙ του κάθε Πλατή να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και γενικά να κάνει ό,τι γουστάρει με την δική του περιουσία. Ίσως μάλιστα ο Πλατής να είχε και λόγο για αυτό, αν για παράδειγμα είχε κάποτε υπηρετήσει στην χώρα να είχε κάποιον λογαριασμό και να είχε ξεμείνει, ΟΠΟΤΕ το γεγονός ότι βρίσκεται στην λίστα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ, ότι έχει διακινήσει παράνομα τα χρηματικά ποσά ή έχει κάνει παράνομα καταθέσεις στο εξωτερικό ή ότι φοροδιαφεύγει, όπως ΔΕΝ σημαίνει αυτό για οποιονδήποτε περιλαμβάνεται στην συγκεκριμένη λίστα. Όπως διευκρινίζει και το περιοδικό, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟ. Αλλά σίγουρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ  αναφοράς το γεγονός ότι βρίσκεται στην λίστα που δημοσιοποιήθηκε το δεξί χέρι του πιο ισχυρού πολιτικού προσώπου στην Θράκη.

Εμείς άλλο έχουμε να ρωτήσουμε. Όλες σχεδόν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι στην Θράκη βγήκαν να καταγγείλουν την σύλληψη Βαξεβάνη, μερικά blogs δημοσίευσαν την λίστα Λαγκάρντ με όλα τα ονόματα, κάτι που έπραξαν μέχρι και μεγάλες εφημερίδες. Όλοι αυτοί ΔΕΝ εντόπισαν ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να εντοπίσουν ότι στην λίστα υπάρχει και όνομα που έχει σχέση με τον μόνο υπουργό της Θράκης; 
Και άντε, δεν το πήραν χαμπάρι. Θα το δημοσιεύσουν τώρα, επικαλούμενοι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το οποίο επικαλούνται για να υπερασπιστούν τον Βαξεβάνη και την δημοσιοποίηση των ονομάτων; Θα περιμένουμε να δούμε για να μάθουμε πόσο.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ είναι τα ΜΜΕ της Θράκης μας. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό το θέμα την δεδομένη στιγμή της επικαιρότητας ΔΕΝ είναι μείζον.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ το πράγμα πιο πέρα; Στην λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκαν υπάρχουν και επιχειρηματίες με ιδιαίτερες σχέσεις με την περιοχή μας. Θα τους δημοσιεύσουν και αυτούς;

Λεπτομέρειες ΠΡΟΣΕΧΩΣ...


THRAKILIVE



ΥΓ:  Για να μην παρεξηγηθούμε ξανά, δεν έχουμε τίποτα εναντίον κανένα. Απλά μας κάνει εντύπωση η περίεργη αυτή σιωπή, ακόμα και από blogs και μέσα ενημέρωσης που κάποτε αναθεμάτιζαν τον Στυλιανίδη κάθε λεπτό και στιγμή. Και για να μην παρεξηγηθούμε επαναλαμβάνουμε: Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι κάποιος στην λίστα είναι και ένοχος. Αλλά όταν γίνεται τόσος ντόρος και βγαίνουν τα ονόματα στην φόρα, δεν είναι ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ κύριοι των ΜΜΕ της Θράκης να ΜΗΝ δημοσιεύεις το πιο σημαντικό για την τοπική κοινή γνώμη ζήτημα ενώ καταγγέλεις την απόπειρα φίμωσης του Βαξεβάνη;


ΥΓ2: Για να μην  παρεξηγηθούμε επίσης, ο Δημήτρης Πλατής δείχνει να είναι καθόλα σεβάσμιο πρόσωπο, με μια αναζήτηση που κάναμε στο ίντερνετ. Είπαμε, ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι ένοχος. Απλά σημαίνει ότι περιλαμβάνεται στην λίστα και ότι ΕΙΝΑΙ ή ΉΤΑΝ στενός συνεργάτης του Στυλιανίδη. Μάλιστα, το αναφέρει και ο ίδιος εμμέσως στο βιογραφικό του, που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και από το οποίο μαθαίνουμε ότι έχει τιμηθεί μέχρι και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του. Το αντιγράφουμε, δίνοντας και τα εύσημά μας στον Στυλιανίδη που τον αξιοποίησε ως Διευθυντή όταν ήταν στο ΥΠΕΞ, αν και κρατάμε τις απορίες για ποιον λόγο ΔΕΝ μπορούσε να βρει κάποιον καταλληλότερο στα χρόνια του στο Παιδείας και στο Μεταφορών:
Πρέσβης, Πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Διορίστηκε στο Διπλωματικό Σώμα το Σεπτέμβριο του 1981, κατόπιν εξετάσεων. Ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας του Διπλωματικού Σώματος και το 2006 προήχθη στον πρεσβευτικό βαθμό. Το Σεπτέμβριο του 2007 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας (έως τον Ιανουάριο 2009). Τον Ιανουάριο 2009 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (έως τον Οκτώβριο 2009).Την 1η Ιανουαρίου 2010 παραιτήθηκε από το Διπλωματικό Σώμα με βαθμό Πληρεξουσίου Υπουργού Α΄ για να ασχοληθεί με τον ιδιωτικό τομέα.Υπηρέτησε ως διπλωματικός στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη (1987-1992), στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ (1994-1995), ως Επιτετραμμένος στα Τίρανα (1997-1999) και ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη (2000-2004).Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θεσμοθέτησε την «οικονομική διπλωματία» (1995-1997), προωθώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό, με έμφαση στα Βαλκάνια και τις πρώην Ανατολικές χώρες. Ο θεσμός μετεξελίχθηκε και από το 1999 δημιουργήθηκε στο ΥΠΕΞ θέση Υφυπουργού αρμόδιου για την οικονομική διπλωματία.Επίσης, ως Πρέσβης, διετέλεσε Εθνικός Συντονιστής της Ελλάδας για Διεθνή Ενεργειακά Θέματα, προωθώντας μεγάλα ελληνικά ενεργειακά θέματα στο εξωτερικό (αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη). Τέλος, υπήρξε μέλος του πρώτου Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) (2006-2008), που συστάθηκε από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης.Κατέχει 9 ξένα παράσημα. Το 2007 του απονεμήθηκε ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.