Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Απειλήθηκε Διαλογητήριο σπαραγγιών από φωτιά στο Εράσμιο !

Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της τετάρτης στην περιοχή προς Μάγγανα Ξάνθης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Μεγάλη φωτιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ερασμίου προς Μάγγανα, ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης και έκαιγε μέχρι το βράδυ.

Η πυρκαγιά που έκαψε έκταση με αγριόχορτα πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από τις –συνήθεις αυτή την εποχή- φωτιές σε χωράφια και ξέφυγε απο τον έλεγχο. Άμεσα επενέβησαν 4 οχήματα και 10 άνδρες της Προσβεστικής Υπηρεσίας που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, περίπου στις 9.15 το βράδυ.

Η κατάσβεσή της δεν ήταν εύκολη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς, καθώς είχε αρκετά μεγάλη περίμετρο. Για την κατάσβεσή της απαιτήθηκε και η συνδρομή εκσκαφέα που διέθεσε ο Δήμος Τοπείρου, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα σημεία της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν το διαλογητήριο σπαραγγιών και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις της περιοχής ενώ το συμβάν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα ξεκινήσει η προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς. Η έκταση, λόγω του νυχτερινού της ώρας δεν κατέστη δυνατό να εκτιμηθεί.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/