Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Επιβεβαιώνει μέσω Xanthipress την αποχώρησή του από την Ξάνθη ο πρέσβης Αλεξανδρής

Όπως αποκαλύπτει όμως ο ίδιος, από τη νέα του θέση θα ασχολείται και πάλι με ζητήματα της περιοχής μας, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστός ο αντικαταστάτης του
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Επιβεβαίωσε μέσω του http://www.xanthipress.gr/ ο πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής την πληροφορία που μετέφερε το blog μας σχετικά με την αποχώρησή του από το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης που έχει την ευθύνη του ΥΠΕΞ για όλη την Θράκη. Διαβάστε το δημοσίευμα στο οποίο γίνεται αναφορά και σε εμάς, κάτι για το οποίο ευχαριστούμε (καθώς είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι μας έχουν συνηθίσει στην αναφορά πηγών):Αναχωρεί σύντομα από την Ξάνθη ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών , πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής, μετά από 4 χρόνια παρουσίας.

Εδώ και μέρες ο γνωστός διπλωμάτης είχε ζητήσει την αποχώρησή του όπως και αποφασίστηκε από το ΥΠΕΞ, η είδηση αναρτήθηκε στο blog thrakilive και ο ίδιος, επιβεβαίωσε στο XanthiPress.gr ότι μετατίθεται στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.

Όπως ανέφερε, παρότι δεν εξέφρασε προτίμηση για την επόμενη τοποθετησή του, η νέα του θέση κρίνεται τιμητική για τον ίδιο αλλά και για την υπηρεσία της Ξάνθης, εφόσον ο Διευθυντής της αναβαθμίζεται. Στη νέα του θέση στον ΟΗΕ θα είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Μειονοτήτων, κάτι που κρίνεται ως νευραλγικό, καθώς θα χειρίζεται και από τη νέα του θέση, θέματα της περιοχής που απασχολούν συχνά το διεθνή οργανισμό.

Όπως υποστήριξε, δεν επιθυμούσε να γίνει γνωστό πριν οριστεί ο αντικαταστάτης του και δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες στην υπηρεσία που εδρεύει στην Ξάνθη αλλά θεωρεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα επιλέξει ένα διπλωμάτη που θα συνεχίσει να διευθύνει την υπηρεσία με την ίδια τακτική και θα υπάρξει συνέχεια.