Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αληθεύει! Σύντομα ρωσικό προξενείο στην Αλεξανδρούπολη!!!


Θετική ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στην  ερώτηση του βουλευτή Έβρου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Μαρίνου Ουζουνίδη για το θέμα

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ




"ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ΄ αριθμ. 2121 από 25/9/2012 Ερώτηση του Βουλευτού κ. Μαρίνου Ουζουνίδη.

1. Ο θεσμός των Επιτίμων Προξενείων είναι αρχαιότατος και αναμφισβήτητα συμβάλλει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Η Ρωσία διατηρεί στη χώρα μας ήδη τέσσερεις Επίτιμες Προξενικές Αρχές, στο Ηράκλειο, την Κέρκυρα, τη Λαμία και την Πάτρα πέραν, βεβαίως, του Εμμίσθου Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ρωσία ζήτησε την ίδρυση Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη, με περιφέρεια δικαιοδοσίας την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ώστε να ελαφρυνθεί ο φόρτος εργασίας του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

2. Το Υπουργείο Εξωτερικών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη σημασία της περιοχής, αλλά και την ανάγκη περαιτέρω προώθησης των αρίστων διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία, εξέτασε κατά προτεραιότητα το ρωσικό αίτημα και προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες ούτως ώστε να συντμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να δοθεί το ταχύτερο δυνατόν η απαιτούμενη έγκριση της χώρας μας για την ίδρυση του ρωσικού Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

3. Ήδη οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και έχει ενημερωθεί σχετικώς η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.


ΑΘΗΝΑ 18-10-2012
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Γάσπαρης Βλαχάκης
Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄"