Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παρών ο ΥΜΑΘ αλλά δύο στους τρεις βουλευτές του νομού ΔΕΝ θα παραβρεθούν αύριο στην παρέλαση της Ξάνθης

Και ο τρίτος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απέναντι στην πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Καραλίδη να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την Αστυνομική Σχολή με αποχή

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ



Απών από τις εκδηλώσεις εορτασμού της απελευθέρωσης της Ξάνθης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς εξελίξεις σε σχέση με την Αστυνομική Σχολή θα είναι την Πέμπτη ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός.


Μάλιστα, εκτός από την απουσία του στην Ξάνθη, που είναι συμβολική, προχώρησε σε άλλη μια, έμπρακτη, αντίδραση έναντι της κυβέρνησης απουσιάζοντας από άλλη μία ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη. Ουσιαστικά, «τραβάει το σχοινί» στις σχέσεις του με την Κυβέρνηση, που δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους.

Από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, δήλωσε στο ΧanthiPress.gr ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι η απάντηση Δένδια στο βουλευτή της Ξάνθης Δ. Σαλτούρο, στη Βουλή, ήταν φωτοτυπία- ουσιαστικά- αυτής που είχε λάβει και ο ίδιος με αόριστες επισημάνσεις, παρόλο που έχει μεσολαβήσει η επίσημη ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής.

Ο βουλευτής της ΝΔ, δεν ταξιδεύει καν στην Ξάνθη καθώς έχει κλείσει ραντεβού με τον Εκκαθαριστή της ΣΕΚΑΠ για το φλέγον ζήτημα του διαγωνισμού πώλησης.

Απών από τις εκδηλώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Ο Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις τους, αν και φαίνεται πιθανό να παραστεί.

Καραλίδης: Σε ισχύ η πρότασή μου

Πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης σε δήλωσή του τονίζει ότι η πρότασή του προς τους θεσμικούς φορείς παραμένει σε ισχύ, προκειμένου με μια μικρή ή μεγάλη απουσία να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία της θεσμικής κοινωνίας απέναντι στις δυσμενείς εξελίξεις για την περιοχή.