Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ποιος θα εκπροσωπήσει αύριο την κυβέρνηση στην παρέλαση της Ξάνθης;

Φόβοι εκφράζονται από την αστυνομία για πιθανά έκτροπα σε βάρος του εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της Αστυνομικής Σχολής, ωστόσο έχει αποφασιστεί να έρθει και να τα υποστεί

         ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;






Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Απελευθέρωσης της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης όρισε τον βορειοελλαδίτη Υπουργό ως εκπρόσωπο, παρότι δεν ανακοινώθηκε επίσημα κάτι που επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

Βέβαια, το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι αν ο Υπουργός, ως ο πρώτος κυβερνητικός παράγων που επισκέπτεται την Ξάνθη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης, γίνει ο αποδέκτης της διαμαρτυρίας του κόσμου για το κλείσιμο της Αστυνομικής Σχολής και τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει σε ισχύ πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη για συμβολική διαμαρτυρία των θεσμικών φορέων απέναντί του, όπως η μη συνοδεία του για ένα τμήμα του εορτασμού, ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας της θεσμικής κοινωνίας για τις δυσμενείς αποφάσεις της κυβέρνησης σε βάρος της Ξάνθης.

Δήμαρχος: Εγώ τουλάχιστον οφείλω να τον υποδεχτώ όπως πρέπει.

Τον πρώτο λόγο βέβαια έχει ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, καθώς οι εκδηλώσεις εορτασμού διοργανώνονται από το Δήμο Ξάνθης που έχει το γενικό πρόσταγμα. Ο ίδιος μιλώντας στο XanthiPress.gr ανέφερε ότι δεν είναι πρέπον για την πόλη και τον ίδιο που κάλεσε εκπρόσωπο της κυβέρνησης να μην τον υποδεχτεί με βάση το πρωτόκολλο .

«Τουλάχιστον εγώ , οφείλω να τον υποδεχτώ όπως αρμόζει στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Άλλωστε δεν είναι ο υπεύθυνος των δυσμενών αποφάσεων και προτιμώ να τον κάνουμε κοινωνό του προβλήματος και να αποκτήσουμε ένα σύμμαχο» ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Κατά τα άλλα μόνο μεμονωμένες αντιδράσεις ή διαμαρτυρίες την ώρα της κατάθεσης αναμένονται.