Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Όλα όσα είπε από την Ξάνθη ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής για την ανοιχτή συνέλευση Ξάνθης, όπου μίλησε μαζί με τον Ζεϊμπέκ

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τετάρτη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ για την ανοιχτή συνέλευση της Ξάνθης, όπου μίλησε μαζί με τον τοπικό βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Oι επιτελείς της Νομαρχιακής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσέλευση και τη συζήτηση με το κοινό που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και κατέληξε και σε αποφάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση της οργάνωσης με τη δημιουργία της Συνονιστικής, της 3μελούς γραμματείας και άλλων οργάνων, ενόψει της Συνδιασκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλέτης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στην εκδήλωση της Ξάνθης αλλά και σε γενικότερα τοπικά και πανελλαδικά πολιτικά ζητήματα.


"Βουλευτής όλων των ξανθιωτών ο Ζεϊμπέκ"

Μιλώντας για τον τοπικό βουλευτή, υποστήριξε, μεταξύ άλλων μέσα από τη εως τώρα δράση του πραγματώνει της προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς λειτουργεί με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. «Πρέπει να εξάρω την στάση του βουλευτή μας γιατί κατορθώνει να είναι ο βουλευτής της Ξάνθης και όλων των πολιτών, αδιακρίτως άλλων χαρακτηριστικών» είπε.

Σε ότι αφορά στις λαϊκές συνελεύσεις όπως αυτή της Ξάνθης, σημείωσε ότι αποτελούν πρωτοτυπία γιατί όπως φάνηκε στις εκλογές, «δεν συζητάμε μόνο με τα μέλη μας αλλα και με τον κόσμο, που για πρώτη φορά μας εμπιστεύτηκε και ήθελε μια γνωριμία για μας. Ήταν μια σημαντική εμπειρία και το συνεχίζουμε και μετά τις εκλογές» ανέφερε. Ο κόσμος έχει μάθει από τα κόμματα να τον θυμούνται στην προεκλογική περίοδο μόνο αλλά εμείς θέλουμε ένα άλλο μοντέλο πολιτικής και επικοινωνίας» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης που σημείωσε ότι πολλές από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επηρρεαστεί από αυτές τις συναντήσεις.


Η πιο βάρβαρη εκδοχή ακολουθεί. Κίνδυνος για «ξαφνικό θάνατο»

Σε σχέση με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σημείωσε: "Η σημερινή συνέλευση στην Ξάνθη συμπίπτει με μια συγκεκριμένη πολιτικη συγκυρία, τις δύο πραγματικότητες: Την εικονική που θέλησαν να δημιουργήσουν οι τρεις συναρχηγοί της μνημονιακής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι διαπραγματεύονται και προσπαθούν για άλλη πολιτική και την πραγματική που βιώνει ο κόσμος επί δύο χρόνοια και όπως πιο βάρβαρη θα τη ζήσει τώρα, γνωρίζοντας την πιο σκληρή εκδοχ"

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του μνημονίου δεν δίνει καμία προοπτική και αν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν είναι πολύ πιθανό η Ελληνική Οικονομία αλλά και η Ελληνική Κοινωνία «να πεθάνει από ξαφνικό θάνατο» καθώς σημείωσε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στα παγκόσμια οικονομικά μιας τόσο μεγάλης αποτυχίας ενός τέτοιου προγράμματος.


Σκληρή κριτική για τις λίστες

Κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι ενώ πριν έλεγαν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που απέτυχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις και διαμόρφωσαν ακριβώς το αντίθετο, σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι η τρόικα έχει υπερβολικές απαιτήσεις. «Μα αυτοί διαμόρφωσαν αυτό το μοντέλο» είπε και άσκησε κριτική για όσα θα έχουν συμβεί σε βάρος της κοινωνίας, όταν θα έρθει η ώρα να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση.

Ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι  η "βάρβαρη και αδιέξοδη" πολιτική συμπτίπτει με τις επιλεκτικές διαρροές που είδαμε τις τελευταίες μέρες στον τύπο με τις λίστες, που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους επιλεκτικούς κατόχους των πληροφοριών. «Την ώρα που μιλάνε για πάταξη φοροδιαφυγής και διαφθοράς κρατάνε τις λίστες στο συρτάρι.» είπε και άφησε αιχμές για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις είχε τη δυνατότητα να καλύψει ή να εκβιάσει πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, γνωρίζοντας το περιεχόμενο της λίστας.

Άφησε αιχμές για τις υποθέσεις της Siemens και την αποδεδειγμένη σύνδεση με τα ταμεία και τα στελέχη των δύο κομμάτων, για "πλάτες" του πολιτικού προσωπικού απέναντι στους μεγαλοφοροφυγάδες και ανέφερε ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν έθεσε ποτέ το θέμα της διαπραγμάτευσης στο τραπέζι απέναντι στους δανειστές γιατί είναι φαύλο προσωπικό.

Σε ότι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ελληνική Επαρχία και οι αγροτικές περιοχές βιώνουν τις επιπτώσεις από το «χάρισμα» -όπως είπε-της Αγροτικής Τράπεζας με το γνωστό τρόπο στην Τράπεζα Πειραιώς, παρομοιάζοντας την υπόθεση με τον ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που είπε πως δίνονται έναντι ευτελούς τιμήματος. Διατύπωσε την πρόταση για διάθεση μέρους των αποθεματικών του ΟΠΑΠ για την ενίσχυση των ασφαλιστικών Ταμείων.


Για το συνδικαλισμό και την απαξίωση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την απαξίωση του συνδικαλισμού, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις έγιναν από τον κόσμο, υπερβαίνοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες γιατί έχει απαξιωθεί ο ρόλος τους. Όμως, πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει επανίδρυση του συνδικαλιστικού κινήματος "ώστε η λειτουργία του θεσμικά να εγγυάται και την ενότητά του" είπε, αφήνοντας αιχμές για την αυτόνομη συνδικαλιστική συγκρότηση του ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ.


Το παίχνίδι με τη Χ.Α. θα το βρουν μπροστά τους κάποιοι

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, προφανώς ευνοείται από τον βαθύτατα αντικοινωνικό χαρακτήρα της μνημονιακής πολιτικής, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπισή της πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα αλλά και στην καθημερινή δράση μέσα στην κοινωνία. «Μια κοινωνικού χαρακτήρα παρέμβαση από τα δίκτυα αλληλεγγύης, όπου οι δικές μας δυνάμεις πρωτοστατούν, δίνει ένα διαφορετικό δείγμα παρέμβασης της αριστεράς σε αντίθεση με τις μισαλλόδοξες φωνές αυτής της φασιστικής οργάνωσης και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί». Παράλληλα ανέφερε ότι είναι «είναι επικίνδυνο το παιχνίδι που παίζουν κυβερνητικοί κύκλοι που προσπαθούν να ταυτίσουν τη δράση της Χ.Α. με αυτή της Αριστεράς με τη θεωρία των δύο άκρων. Αυτό το παιχνίδι θα το βρούνε μπροστά τους»