Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Εξέδιδαν νεαρή Βουλγάρα και της έδιναν πέντε ευρώ

Βαριές καμπάνες σε δύο άτομα για σωματεμπορία της ανήλικης Ματίνας από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης

Στο τελευταίο ραντεβού για ερωτική συνεύρεση με πελάτη έπεσαν σε αστυνομικό που έψαχνε το κύκλωμα και τους έπιασε επ’ αυτοφώρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ


Μια υπόθεση σωματεμπορίας κατά ανηλίκου κατ’ επάγγελμα απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης το οποίο επέβαλε καθείρξεις στους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους που εμφανίστηκαν στο εδώλιο, τον Βούλγαρο υπήκοο, Αλιόσα Ντεμιρέρ 39 ετών σε 15 χρόνια κάθειρξη και 4 μήνες και 80.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και για απλή συνέργεια στην σωματεμπορία ο Χουσεΐν Κιασήφ 42 χρονών κάτοικος Κομοτηνής σε 10 χρόνια κάθειρξη και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, με την καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ, ώστε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Και οι δύο οδηγήθηκαν στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Απρίλιο του 2007 έως και τον Αύγουστο του 2009, ο Βούλγαρος κατηγορούμενος παρέσυρε την ανήλικη τότε Ματίνα Τ. εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της προκειμένου να προβεί στην εκμετάλλευσή της και στην συνέχεια χρησιμοποίησε το ίδιο άτομο τόσο πριν όσο και μετά την ενηλικίωση του με σωματική βία – απειλές και επιβολή εξουσίας, το μετέφερε στην πόλη Χάρμανλι της Βουλγαρίας όπου την εξέδιδε. Το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2007 έως και Αύγουστος 2009, την εξωθούσε σε ερωτικές συνευρέσεις με πλήθος ατόμων από 6 έως 10 άτομα καθημερινά αντί τιμήματος από 60 έως 100 λέβα Βουλγαρίας που εισέπραττε και καρπωνόταν αποκλειστικά ο ίδιος. Στο μεσοδιάστημα αυτό μετέφερε την Ματίνα από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, την προώθησε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου την προέτρεψε να συνευρεθεί ερωτικά έναντι αμοιβής που εισέπραξε με τρία άγνωστα σε αυτή, αλλά γνωστά σε αυτόν άτομα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2009 έως και 29 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, την μετέφερε πάλι στην Ελλάδα από την Βουλγαρία με την συνδρομή του Χουσεΐν Κιασήφ και ενός ατόμου ονόματι Σταύρου, αγνώστων στοιχείων, παρείχαν κατάλυμα, βοηθούσαν στην εξεύρεση πελατών και στις συναντήσεις εισέπρατταν γι’ αυτόν την αμοιβή, την εξωθούσαν σε ερωτικές συνευρέσεις, καρπωνόταν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και έδιναν στην παθούσα 5 ευρώ ημερησίως για τα προσωπικά της έξοδα. Την εκμετάλλευση αυτή την πέτυχε λόγω του νεαρού της ηλικίας της, λόγω της δεινής οικονομικής της κατάστασης και της έλλειψης οικογενειακής στέγης και θαλπωρής με την παροχή μικρών χρηματικών ποσών και την εξασφάλιση καταλύματος, με την χρήση λεκτικών απειλών, σωματικής βίας, την απειλή ότι θα σκότωνε την μητέρα της, την αδελφή της και αυτήν αν τον εγκατέλειπε.

Η μαρτυρική ζωή της νεαρής κοπέλας συνεχιζόταν, ενώ όπως αναφέρει το κατηγορητήριο τον Ιανουάριο του 2008, την χτύπησε δυνατά στα πόδια με ένα ξύλινο κοντάρι, στις 19 Νοεμβρίου την χτύπησε μπουνιά στο πρόσωπο, κλοτσιά στο στήθος και στο πρόσωπο σκίζοντας της το φρύδι, στις 28 Νοεμβρίου την χτύπησε με γροθιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού προκειμένου να την τιμωρήσει, επειδή καθυστέρησε να προσέλθει σε ραντεβού για να συνευρεθεί με πελάτη που της υπέδειξε».

Αυτές είναι οι νομικές περιγραφές ενός άψυχου κατηγορητηρίου το ότι ακριβώς βίωσε η μικρή στα χέρια τους ήταν απερίγραπτο, για να τελειώσουν όλα αυτά και οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να καταδικαστούν όταν στο επίμαχο ραντεβού που κλείστηκε με πελάτη προσήλθε αστυνομικός για συνεύρεση στο αυτοκίνητό του ο οποίος λειτούργησε σαν δόλωμα στο κύκλωμα που συνελήφθη.

Ο Έλληνας μουσουλμάνος παρείχε όπως φάνηκε συνδρομή, κατάλυμα φιλοξενίας στην οικία του στον Ήφαιστο κι αναζητούσε πελάτες αφού ο Βούλγαρος δεν γνώριζε ελληνικά και γενικά τους διευκόλυνε στις μετακινήσεις τους.

 
Πηγή:   http://www.xronos.gr/