Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τα τελευταία νέα πριν τη σέντρα του Ξάνθη - Ολυμπιακός

Στις 7.30μμ στα Πηγάδια το πρώτο σφύριγμα

Οι αποστολές των δύο ομάδων. Τι θα γίνει με τους οπαδούς;

              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Να επανέλθει στις επιτυχίες μετά την ήττα από την ΑΕΚ, θέλει η Skoda Ξάνθη απέναντι στον Ολυμπιακό το απόγευμα του Σαββάτου (16/10 και ώρα 19:30 ΝΕΤ) στο γήπεδο των Πηγαδίων και να δώσει στο κόσμο της άλλη μια χαρά, αφού στην τελευταία εμφάνιση της στην έδρα της νίκησε τον ΠΑΟΚ. Το 15νθήμερο κενό στο πρωτάθλημα, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή της ξανθιώτικης ομάδας, Γιώργο Παράσχο, να δουλέψει την ομάδα του στην τακτική και στον επιθετικό τομέα που πάσχει με βάση την εικόνα της στα πρώτα 5 ματς της Superleague.

Κατά το διάστημα αυτό η ομάδα είχε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών και συμμετοχής σε διάφορα Εθνικά συγκροτήματα, όμως λίγο πριν την σπουδαία αναμέτρηση οι περισσότεροι από αυτούς επανήλθαν κανονικά στις υποχρεώσεις. Τα προβλήματα της ομάδας, εκτός από τον Κωστούλα που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, είναι ο Νέιθαν Έλιγκτον και ο Κιντάνα που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της ομάδας, όμως και οι δύο ακόμα δεν είναι 100% έτοιμοι.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, δίλημμα για τον Γιώργο Παράσχο αποτελεί η κάλυψη της δεξιάς πτέρυγας στην άμυνα, αφού οι νεαροί Κομεσίδης και Μπέρτος μέχρι τώρα έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό για να κατακτήσουν αυτήν την θέση και έχουν ανεβάσει τον πήχη. Από την μια ο Μανώλης Μπέρτος που έχει αγωνιστεί στα πρώτα τρία ματς της χρονιάς και από την άλλη ο Δημήτρης Κομεσίδης που έχει αγωνιστεί στα δύο τελευταία ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ακόμα θέσει στην 11αδα διεκδικεί ο Μαρσελίνιο που στον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν αλλαγή.

Στην 20μελή αποστολή ο Γιώργος Παράσχος συμπεριέλαβε τους: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλο, Μπόατενγκ, Στρμπά, Μπούγκα, Αντεφέμι, Σάντος, Βάλλα, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Πόι, Κατόνγκο, Έλιγκτον, Σταθάκης, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Στιούαρτ και Κιντάνα.

O Ερνέστο Βαλβέρδε έχει επιλέξει και αυτός τους εκλεκτούς του για την αναμέτρηση των Πηγαδίων και είναι οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό,, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Γ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς, Φετφατζίδης και Νέμεθ. Εκτός αποστολής είναι ο Κώστας Μήτρογλου που πληρώνει την δυσαρέσκειά του την προηγούμενη εβδομάδα.

Η προϊστορία δεν είναι με το πλευρό της Ξάνθης, αφού έχει να κερδίσει την ομάδα του Πειραιά από το 2005-06 όταν ο Καζάκης έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της ερυθρόλευκης ομάδας. Την επόμενη χρονιά και πάλι τα Πηγάδια έδειξαν το σκληρό τους πρόσωπο με την λευκή ισοπαλία, όμως από εκεί και πέρα μόνο ήττες μετράνε οι ξανθιώτες.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα την τελευταία 5ετία:
2005-06 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-0
2006-07 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0
2007-08 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-4
2008-09 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-1
2009-10 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-1


Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Σπάθας (Πειραιά) με βοηθούς τους κ. Σαραϊδάρη (Μακεδονίας) και κ. Καρσιώτη (Κορίνθου), ενώ 4ος διαιτητής είναι ο κ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου).

Μύλος έχει γίνει το θέμα των εισιτηρίων, των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αφού εξ αρχής υπήρχε η τιμωρία από την Γ.Γ. Αθλητισμού, όμως ο κ. Μπιτσαξής με επιστολή του επιτρέπει στους φίλους τους Ολυμπιακού να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μεμονωμένα. Η Skoda Ξάνθη όμως με ανακοίνωση της απαγορεύει κάτι τέτοιο, αφού δεν θα εκδώσει εισιτήρια, καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε κατόχους της κάρτας μέλους


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/