Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο Ξανθιώτης του Πειραιά που επιστρέφει σήμερα στην Ξάνθη

Ο Β. Τοροσίδης επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον «Kill Bill»    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ "GAZZETTA"


Ο «Τόρο» ο οποίος κατάγεται από τον Πετεινό Ξάνθης επιστρέφει για μία ακόμη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να τεθεί αντιμέτωπος με την τέως ομάδα του. Την ομάδα στην οποία μεγάλωσε, ανδρώθηκε και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο 25χρονος άσος παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στις τάξεις της ομάδας της Θράκης. Στο χωριό του μάλιστα, τον Πετεινό, λίγο έξω από την πόλη ο «Kill Bill» είναι ένας λαϊκός ήρωας αλλά και ένας λόγος περηφάνιας για τους πατριώτες του.


Δεν ξέκοψε ποτέ

Μπορεί ο ίδιος να είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ωστόσο ποτέ δεν ήταν ένας «σνομπ» σταρ. Ο ίδιος άλλωστε δεν έχει ξεκόψει από τις ρίζες του και την γενέτειρα του.

Σε κάθε ευκαιρία που έχει άλλωστε επισκέπτεται συχνά πυκνά τα μέρη στα οποία μεγάλωσε. Στο «Κυβερνείο» ένα από τα πιο hot στέκια της θρακικής πόλης δίνει το παρών για να απολαύσει τον καφέ του παρέα με φίλους του όπως είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Φανουράκης.


Το δικό του γήπεδο

Ο Βασίλης Τοροσίδης παράλληλα, έχει φτιάξει σπίτι στο χωριό του με γήπεδο 5Χ5. Παλαιότερα, ο Τάσος Πάντος έχει φιλοξενηθεί στο εν λόγω γήπεδο ενώ επιπρόσθετα ο «Τόρο» όποτε επισκέπτεται την πατρίδα του δίνει πάντα το παρών στην προπόνηση της Ξάνθης.

Άλλωστε, οι οπαδοί του ΑΟΞ ποτέ δεν ξέχασαν την παρουσία αλλά και την προσφορά του ίδιου στην ομάδα. Επιπλέον, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει με γραπτή του δήλωση πως:

«Είμαι οπαδός και φίλαθλος της Ξάνθης», ενώ σε συνέντευξη του έχει ξεκαθαρίσει πως πιτσιρικάς είχε κάρτα διαρκείας της ομάδας στην κερκίδα τζούνιορ της Ξάνθης, στην πρώην έδρα της ομάδας εντός της πόλης.


Λεφτά… μέσω μεταγραφής

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για την σχέση Τοροσίδη- Ξάνθης είναι πως σε περίπτωση μεταγραφής του Έλληνα άσου στο εξωτερικό η ομάδα της Θράκης θα εισπράξει χρήματα βάσει της συμφωνίας που είχε με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του παίκτη.


Η φανέλα στο καφενείο και το γήπεδο!

Στο κεντρικό καφενείο του Πετεινού είναι κρεμασμένη μία φανέλα της εθνικής μας ομάδας με την υπογραφή του «Τόρο», ενώ στην ακαδημία του συλλόγου που διατηρεί ο ίδιος έχει δώσει το όνομα του συγχωρεμένου πατέρα του: Ευστάθιος Τοροσίδης.


Πηγή:   http://www.gazzetta.gr/