Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σε λίγο η συναυλία της Σαβίνας Γιανάτου στην Ξάνθη

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στο πλαίσιο του φεστιβάλ της ΦΕΞ για τον Μάνο Χατζηδάκι

Θα μεταδοθεί ζωνατνά ραδιοφωνικά σε όλο τον κόσμο από το Δεύτερο Πρόγραμμα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Συναυλία με τη Σαβίνα Γιανάτου «ΠΑΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ» Με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο» , μία παράσταση βασισμένη στον ομότιτλο δίσκο της με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αποδίδει με μοναδικό τρόπο κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι , διατηρώντας ακέραια την ουσία, την ποίηση και το βάθος του έργου του συνθέτη. Ταυτόχρονα όμως προσδίδει στα τόσο γνωστά αυτά τραγούδια μία νέα διάσταση ερμηνείας, ανανεώνοντας τη μουσική τους ουσία και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.

Προς την κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και η ιδιαίτερη ενορχήστρωση της Δήμητρας Τρυπάνη καθώς και η λιτή, αισθαντική και αριστοτεχνική ερμηνεία των τεσσάρων μουσικών που τη συνοδεύουν και οι οποίοι είναι: Eυγενία Καρλαύτη-πιάνο, Τάσος Μισυρλής-βιολοντσέλο, Διονύσης Βερβιτσιώτης-βιολί, Μαρίνος Γαλατσινός-κλαρινέτο.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν τα τραγούδια του δίσκου «Πάω να πω στο σύννεφο», στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ο «Μεγάλος Ερωτικός» σε ενορχήστρωση Θεόδωρου Κοτεπάνου.