Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι εταιρείες που διεκδικούν τους ΣΕΑ της Εγνατίας στην Θράκη

Τέσσερις εταιρείες για δύο σταθμούς στην Θράκη
Μόνο μία διεκδικεί το Σταθμό στο Αρδάνιο Έβρου
Τρεις θέλουν τον Σταθμό του Σώστη Ροδόπης
ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΕΣ




EΞI οικονομικές προσφορές από πέντε εταιρίες κατατέθηκαν συνολικά για τους τρεις διαγωνισμούς που αφορούν στην κατασκευή και εκμετάλλευση «ζεύγους» Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) με αυτοχρηματοδότηση σε τρεις διαφορετικές περιοχές επί της Εγνατίας Oδού, στο Αρδάνιο Eβρου, στον Σώστη Ροδόπης και στο Ελευθεροχώρι Nομού Θεσπρωτίας.


Οι διαγωνισμοί διενεργούνται από την Εγνατία Οδό Α.Ε. και προσφορές κατέθεσαν για τους τρεις ΣΕΑ οι ακόλουθες εταιρίες:

– Για τον ΣΕΑ στο Αρδάνιο Εβρου υπέβαλε προσφορά μόνο μια εταιρία, η Ιόνιος.


– Για τον ΣΕΑ στον Σώστη Ροδόπης κατέθεσαν προσφορά οι εταιρίες Coral-Shell, η κοινοπραξία Κοθάλη και η ΑΕΓΕΚ.

– Για το ζεύγος ΣΕΑ στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας κατέθεσαν προσφορές οι εταιρίες Avin και ΑΕΓΕΚ.

Σε ένα 20ήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών και θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι των τριών ζευγών ΣΕΑ. Ανάδοχος θα αναδειχθεί φυσικά εάν οι οικονομικές και τεχνικές προτάσεις που υποβλήθηκαν ελεγχθούν και κριθούν ότι πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές που θέτει η σύμβαση υποχρεώσεων που αναγράφονται στα τεύχη δημοπράτησης. Διαφορετικά, θα κηρυχθεί ο διαγωνισμός άγονος.

Σύμφωνα με τη συγγραφή υποχρεώσεων στα τεύχη δημοπράτησης ο ανάδοχος αναλαμβάνει με αυτοχρηματοδότηση την κατασκευή πρατηρίου καυσίμων, χώρων μαζικής εστίασης, mini market για κάθε ρεύμα της Εγνατίας Oδού της συγκεκριμένης περιοχής και θα του παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή τους για 30 χρόνια από το Eλληνικό Δημόσιο. Επίσης είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει και να διαθέτει άνευ αντιτίμου χώρους στάθμευσης, χώρους υγιεινής, παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και πληροφοριών. Ως βασικά έργα περιλαμβάνονται στους όρους δημοπράτησης το κτίριο εξυπηρέτησης οχημάτων ελάχιστης επιφάνειας 60 τ.μ. και το κτίριο εξυπηρέτησης ταξιδιωτών ελάχιστης επιφάνειας 500 τ.μ. μετά του περιβάλλοντος χώρου.

Στις προθέσεις της εταιρίας Εγνατία Οδός είναι η δημοπράτηση ακόμη τριών ΣΕΑ μέχρι το τέλος του χρόνου για τις περιοχές Καβάλας, Κοζάνης και Ιωαννίνων.

Ο πρώτος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στον Πλάτανο Ημαθίας άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του την 1η Αυγούστου. Τον συγκεκριμένο ΣΕΑ ανέλαβαν η Avin και η Olympus Plaza για την υλοποίηση του οποίου θα επενδύσουν συνολικά περί τα 10 εκατ. ευρώ. Ο ΣΕΑ στον Πλάτανο Ημαθίας αναπτύσσεται σε έκταση 1.400 τ.μ. σε κάθε κατεύθυνση και εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί πλήρως.


Πηγή:   http://www.express.gr/