Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αναβαθμίζεται το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης


Διαβεβαιώσεις από Υπουργείο Υποδομών και Οργανισμό Λιμένος

Τι απαντήθηκε σε ερώτηση της Ελένης Τσιαούση;




«Στα τέλη του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη αλλαγής της σιδηροδρομικής χάραξης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της σύνδεσης με το νέο λιμένα», απαντά το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση, στην οποία έκανε λόγο για «συνεχή και επικίνδυνη υποβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια απάντηση, από το 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών για την επιλογή των χώρων του εμπορευματικού κέντρου, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, καθιστώντας το νομό ζώνη ευρύτερων οικονομικών συνεργασιών».

Εν τω μεταξύ, για το θέμα του λιμένα Αλεξανδρούπολης, διευκρινίσεις έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο. Λ. Α. Α. Ε., Χρήστος Σκεύας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο προχωρά άμεσα στην επικαιροποίηση του επιχειρηματικού στρατηγικού σχεδίου, ώστε να γίνει συμβατό με τα νέα οικονομικά-πολιτικά δεδομένα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος του Οργανισμού είναι να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, και όπως εκτιμά ο κ. Σκεύας, «πολύ σύντομα θα είναι ορατά τα αποτελέσματα», ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και συνομιλίες με εταιρείες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι ως ενδιάμεσο σταθμό προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.


Πηγή:  http://www.ert.gr/