Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Θρίλερ με τον μειονοτικό συνδυασμό στην Ξάνθη

Νέα σύσκεψη για τις τελικές αποφάσεις απόψε στην "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ...




Θα κατέβει τελικά ή δεν θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ο συνδυασμός «ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης» στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;;;


Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενώ η τελική απόφαση στη διαβούλευση της περασμένης Παρασκευής ήταν «θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ χωρίς συνεργασίες με τα κομματικά ψηφοδέλτια» και σήμερα Τετάρτη σε νέα γεν. συνέλευση στη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης θα αποφασίζονταν απλά «ποιος θα είναι ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης», η συνέχεια εξελίχτηκε σε «άγριο μαγείρεμα»!

Έτσι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.Τσετίν που είχε προτείνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο οδηγός του ως επικεφαλής της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, «πιεζόμενος» από το ΠΑΣΟΚ έκανε στροφή 180 μοιρών και ζητάει… συνεργασία της ΙΣΟΤΗΤΑΣ με τα κομματικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στο Δήμο Ξάνθης.

Η πρόταση του κυρίου ΤΣΕΤΙΝ είναι να κατεβάσει μειονοτικούς υποψήφιους και με το ψηφοδέλτιο Στυλιανίδη αλλά και με το ψηφοδέλτιο Πούλιου, με στόχο να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μειονοτικοί σύμβουλοι.


Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΕΤΑΞΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΝΤΑΚ!

Με την άποψη του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης, συμφωνεί όμως και ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν που επιμένει μάλιστα και για συνεργασία με το ψηφοδέλτιο Στυλιανίδη-Τσέπελη, αφού ο δεύτερος που έκανε και τις «επαφές και τα παζάρια» τόσους μήνες, του υποσχέθηκε θέση αντιδημαρχίας τουλάχιστον για μια 2ετία!!! Ο Μπαντάκ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ένθερμος υποστηριχτής του Δημάρχου Ξάνθης και του Τσέπελη, αφού εκτός των άλλων, αν δεν κατέβει ο ίδιος υποψήφιος, σκέφτεται να προωθήσει στη τοπική αυτοδιοίκηση τον γιο του…


ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον εμφανές ότι Μετέ (Ψευτομουφτής Ξάνθης) – Μαλκότς Χασάν (δημοτικός σύμβουλος) – Ορχάν Χατζηϊμπράμ (πρώην βουλευτής)- Τζιχάτ (γραμματέας συνέλευσης-φαρμακοποιός είναι ΥΠΕΡ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ του μειονοτικού ψηφοδελτίου. Στο πλευρό τους μάλιστα έχουν και τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαϊκογλου.

Αντίθετα ΚΑΤΑ της αυτόνομης καθόδου του μειονοτικού συνδυασμού είναι οι Τσετίν Μάντατζη (βουλευτής) – Μπαντάκ Χουσεϊν (δημοτικός σύμβουλος) - Μπιρόλ Μετέ (Δήμαρχος Σελέρου).

Πάντως μετά από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν, υπάρχει έντονος προβληματισμός στη μειονότητα. Κάποιοι μιλάνε μάλιστα για «διάλυση» του Συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης, ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη της μιλάνε ανοιχτά για «διαπλοκή» και «ξεπούλημα» κατηγορώντας κάποιους ότι «άλλα δηλώνουν δημόσια και… άλλα από πίσω, «σαμποτάροντας» την ΑΥΤΟΝΟΜΗ κάθοδο του συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης

Τα νεότερα σήμερα μετά τις 8 το βράδυ στην «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης όπου θα συγκεντρωθούν και πάλι για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους οι μειονοτικοί. Μάλιστα δεν αποκλείεται στη σημερινή γεν. συνέλευση να είναι παρούσα και η Μειονοτική υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου!
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/