Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίδραση Κόκλα για τις καταγγελίες σε βάρος της

Την αντίδραση της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης προκάλεσαν οι καταγγελίες των εργαζομένων που αποκάλυψε το «Eθνος» σε χθεσινό δημοσίευμά του.
                         ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την αντίδραση της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκάλεσαν οι καταγγελίες των εργαζομένων στις υπηρεσίες της περιφέρειας, που αποκάλυψε το «Eθνος» σε χθεσινό δημοσίευμά του.

Η κ. Θ. Κόκλα χαρακτήρισε νόμιμη την απόφαση να προαχθούν δύο υπάλληλοι της περιφέρειας που έχουν συνταξιοδοτηθεί και επικαλέστηκε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Παράλληλα, επισήμανε πως τα τιμολόγια των «γευμάτων εργασίας», των οδοιπορικών και των αποζημιώσεων εκτός έδρας, για τα οποία εγκαλείται, είναι καθ’ όλα νόμιμα και αφορούν δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Η περιφερειάρχης χαρακτήρισε, τέλος, ψευδείς τις καταγγελίες που αφορούν πληρωμές άλλων τιμολογίων, ενώ υποστήριξε ότι «αντιδρούν όσοι έχασαν τη βολή τους από το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η περιφέρεια».

Στις καταγγελίες τους, όμως, επιμένουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σχετικά με την παράνομη -όπως τη χαρακτηρίζουν- τοποθέτηση των δύο συνταξιούχων σε θέσεις προϊσταμένων.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/