Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στα δικαστήρια στρέφεται η Δεβετζή για τα πριμ της

Το ενδεχόμενο προσφυγής εξετάζουν έλληνες αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στο Πεκίνο το 2008, καθώς δυο χρόνια μετά τους χρωστιούνται

                    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να εισπράξουν τα πριμ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 που τους οφείλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ετοιμάζουν έλληνες ολυμπιονίκες. Αν και έχουν παρέλθει 25 μήνες από τις επιτυχίες που κατέγραψαν στο Πεκίνο οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης (ασημένιο μετάλλιο, τάε κβον ντο), Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος (ασημένιο μετάλλιο, κωπηλασία), Πηγή Δεβετζή (χάλκινο μετάλλιο, στίβος), Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη (χάλκινο μετάλλιο, ιστιοπλοΐα) όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί το πριμ που είναι θεσμοθετημένο διά νόμου, αλλά δεν έχουν καν επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΓΓΑ για το τι μέλλει γενέσθαι.



Ετσι κινούνται να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα δικαστικά. Ηδη έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με δικηγόρο και αναμένεται, αν δεν υπάρξει θετική αντίδραση από τη ΓΓΑ, να προχωρήσουν μέσω της νομικής οδού. Τη λύση αυτή συμμερίζεται η πλειονότητα των ελλήνων ολυμπιονικών στο Πεκίνο, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και οι αθλητές που έχουν καταλάβει θέσεις από την 4η ως την 8η οι οποίοι επίσης δικαιούνται πριμ. Σημειώνεται ότι συνήθως τα πριμ για τις ολυμπιακές επιτυχίες πληρώνονταν στο τέλος της πρώτης μεταολυμπιακής χρονιάς, ενώ το καθαρό ποσό για το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο είναι περίπου 100.000 ευρώ και για το χάλκινο 70.000 ευρώ.



«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο της προσφυγής στη Δικαιοσύνη» επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο δις ασημένιος ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλ. Νικολαΐδης. «Καταλαβαίνουμε ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη,αλλά αυτά τα χρήματα για μας είναι κόποι μιας ζωής. Δεν είμαστε ούτε ποδοσφαιριστές, ούτε μπασκετμπολίστες με παχυλά συμβόλαια» εξομολογείται ο θεσσαλονικιός πρωταθλητής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε προχωρήσει σε ορισμένες οικονομικές κινήσεις, υπολογίζοντας και στην είσπραξη του πριμ και τώρα βρίσκεται σε δεινή θέση. Μάλιστα ο Νικολαΐδης είχε ζητήσει ραντεβού από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή προκειμένου να ενημερωθεί για την τύχη του πριμ αλλά εισέπραξε την απάντηση ότι «ο ΓΓΑ δεν είχε ώρα για μένα». Ο Νικολαΐδης εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος από την κατάσταση και όπως αποκαλύπτει «αν δεν υπήρχε η χορηγία της Εθνικής Τράπεζας δεν θα μπορούσα να συνεχίσω τον αθλητισμό».


Πηγή:  http://www.tovima.gr/