Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σταθερές τιμές και μειωμένο ωράριο στις Γιορτές Παλιάς Πόλης


Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής με εκπροσώπους επαγγελματιών και αρμόδιων υπηρεσιών;





Η στάση Συλλόγων, Δήμου και Επαγγελματιών στις Γιορτές Παλιάς Πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Οργανωτικής Επιτροπής των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης με εκπροσώπους επαγγελματιών και αρμόδιων υπηρεσιών.


Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη μετείχαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, των Πολιτιστικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, του Σωματείου Κρεοπωλών, του Σωματείου Καφέ Μπαρ, του Σωματείου Εστίασης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνση Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Υγιεινής, καθώς επίσης και του Συλλόγου των κατοίκων της Παλιάς Πόλης.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να υπάρξουν σταθερές τιμές για τη φετινή χρονιά στα είδη που πωλούνται και έγιναν συστάσεις για να υπάρξει ποιότητα και ασφάλεια στα τρόφιμα – κυρίως κρέατα-που καταναλώνονται κατά κόρον.

Aλλαγή στο ωράριο

Σημαντική αλλαγή είναι η συμφωνία που υπήρξε για το ωράριο λειτουργίας των Συλλόγων. Αποφασίστηκε η μουσική της καθημερινές να σταματά στις 12 – και σε εξαιρετικές περιπτώσεις που υπάρχουν ζωντανά σχήματα στις 12.30- και η λειτουργία σε κάθε στέκι να διακόπτεται στη 1. Τα Σαββατοκύριακα το ωράριο αυτό επεκτείνεται κατά 2 ώρες και η μουσική θα σταματά στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο εκπρόσωπος των κατοίκων Δημήτρης Φυσεκίδης ο οποίος ζήτησε να υπάρξει κατανόηση για τους κατοίκους. Ομοίως ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Γιώργος Μπατζακίδης και εκπρόσωπος της Ομοπονδίας έκανε λόγο για ανάγκη να γίνει σεβαστός ο χώρος και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης καθώς επίσης και να διαφυλαχθεί ο θεσμός από όλους. Τέλος έκανε γνωστό ότι από την πλευρά των Κρεοπωλών θα υπάρξουν ίδιες τιμές με περύσι στα είδη που πωλούν στους Συλλόγους ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις για τον τελικό καταναλωτή.
Φανουράκης: Σεβασμός σε επισκέπτες και κατοίκους

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Φανουράκης ζήτησε από τους Συλλόγους να σεβαστούν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης ενώ σε ότι αφορά στις υποδομές σημείωσε ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των χημικών τουαλετών.

Τέλος, τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των καταναλωτών ζήτησαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών που μετείχαν. Από την πλευρά των Συλλόγων προτάθηκε, μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες που αποκομίζουν οφέλη από τις γιορτές να κάνουν κάθε χρόνο μια μικρή προσφορά σε είδος για το θεσμό, όπως π.χ. η ενοικίαση μιας χημικής τουαλέτας για τη διάρκεια των Γιορτών.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/