Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Νομός αναπήρων η Ροδόπη!!!

-) 3.419 πολίτες παίρνουν το αναπηρικό επίδομα !!!
-) Δύο συνταξιούχοι αστυνομικοί παίρνουν επίδομα τυφλού!!!
-) Επίορκοι γιατροί αλλά και «έξυπνοι» πολιτικοί οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης
                       
                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ...



Πριν λίγο καιρό σχολιάσαμε ότι στο νομό Ροδόπης υπάρχει μια αύξηση των αναπηρικών συντάξεων, όχι βέβαια κάποιων εργαζομένων που έτυχε να πάθουν κάτι κατά την διάρκεια της εργασίας τους, αλλά κάποιων επιτήδειων που χρησιμοποιώντας τις ευγενείς υπηρεσίες κάποιων και τις αντίστοιχες καλές διαθέσεις των μελών κάποιων επιτροπών προμηθεύονται ευνοϊκές αποφάσεις και παριστάνοντας τον ανάπηρο κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Από μια πρόχειρη εξέταση του θέματος διαπιστώσαμε ότι συνταξιούχοι του δημοσίου που παίρνουν κανονικά μια σύνταξη λαμβάνουν και άλλη αφού χαρακτηρίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή ως «ανάπηροι τυφλοί».

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι ανάπηροι διάφορων κατηγοριών που ασκούν και άλλο επάγγελμα ενώ από τη φύση της αναπηρίας τους σχετικό επίδομα δικαιούνται και συγγενικά πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως «συνοδοί – θεραπευτές».

Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά ιατρού που συμμετείχε σε επιτροπή εξέτασης των δικαιολογητικών για την χορήγηση σύνταξης τυφλού όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης των μελών της επιτροπής συνελήφθη ο «τυφλός» να τρέχει κατεβαίνοντας τα σκαλιά του κτιρίου.

Σήμερα, αναπηρικές συντάξεις χορηγούν το ΙΚΑ, η Πρόνοια, ο ΟΓΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία ενώ είναι ερευνητέο ποιοι χορηγούν βεβαιώσεις αναπηρίας και ποια είναι τα επιπλέον ευεργετήματα για έναν που χαρακτηρίζεται συνταξιούχος ανάπηρος.

Σήμερα, δημοσιεύουμε πίνακα με τις αναπηρικές συντάξεις κατά κατηγορία με τα αντίστοιχα ποσά που εκταμιεύονται από το δημόσιο ταμείο.



Όπως φαίνεται στους συγκριτικούς πίνακες μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις κατηγορίες των ασθενών με βαριά αναπηρία και με τύφλωση και απορίας άξιο είναι αν ο νομός Ροδόπης έχει έναν τέτοιο αριθμό αναπήρων, αλλά το σπουδαιότερο ποιοι είναι αυτοί.

Θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου να αρχίσουν να διενεργούν ελέγχους κατά κατηγορία ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχει αναπηρία ή χρησιμοποιήθηκαν πλαστά δικαιολογητικά από επίορκους γιατρούς και έξυπνους πολιτικούς που μερίμνησαν για την απόδοση της αναπηρικής σύνταξης για προσωπικούς λόγους.

Ας θυμηθούμε τις περιπτώσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο όταν διαπιστώθηκε ότι ανάπηροι (τυφλοί) δούλευαν ως ταξιτζήδες ενώ μερικοί (τετραπληγικοί) ήταν και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές

 
 
Πηγή:  http://fonirodopis.gr/press/