Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί είναι Αθήνα σήμερα οι νομάρχες Εβρου και Ξάνθης;




Εχουν πάει και οι δύο για τον ίδιο αριβώς λόγο. Ποιος είναι αυτός;




Πολύ απλά, παρίστατνται στα εγκαίνια του τριήμερου Φεστιβάλ «Η Θράκη πατάει… Γκάζι» που διοργανώνει από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο «Γκάζι», ο δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με τις νομαρχίες Έβρου και Ξάνθης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες από την Θράκη, μουσικές παραστάσεις με την ακορντεονίστα και μουσικοσυνθέτη Ζωή Τηγανούρια, την Καίτη Γαρμπή, την παραδοσιακή χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου “Στέφανος Καραθεοδωρής” της Νέας Βύσσας, τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, συναυλίες με τον Βαγγέλη Δημούδη και τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη, παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.


Το φεστιβάλ ξεκινά με μια εντυπωσιακή πομπή από δέκα γκάιντες, τα παραδοσιακά όργανα της Θράκης με τον ιδιαίτερο ήχο. Την πομπή συνοδεύει το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.).

Σήμερα στις 20:30: θα τελεστούν τα εγκαίνια από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τον Θρακιώτη Αντιδήμαρχο, κ. Νικόλαο Βαφειάδη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Νομάρχη Έβρου, κ. Ν. Ζαμπουνίδη και του Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γ. Παυλίδη. Για αυτό, πήγαν Αθήνα.

Θα υπάρχει ακόμα μπουφές με παραδοσιακές λιχουδιές με συνταγές από τη Θράκη, ενώ στις 22.00 έχει προγραμματιστεί συναυλία με το Βαγγέλη Δημούδη, που θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές μελωδίες της Θράκης.