Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης



Υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεοδώρα Κόκλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Θεοδώρας Κόκλα από τον Μάρτιο του 2010 ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Οροσειρά της Ροδόπης, με όραμα τη δημιουργία ενός οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμου ορεινού χώρου, στον οποίο θα αξιοποιούνται αειφορικά οι τοπικοί πόροι.


Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης, αποτελεί ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής βάσης, με σημαντική συμμετοχή ιδιωτικών επενδύσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της αναβάθμισης – δημιουργίας των αναγκαίων δημοσίων υποδομών, καθώς και διατοπικής, διακρατικής – διασυνοριακής συνεργασίας.

Η πρωτοβουλία για την εκπόνηση και υλοποίηση του προγράμματος αυτού παρουσιάστηκε από την Γ.Γ. της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή τον Μάιο του 2010. και στη συνέχεια, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.