Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τήρησαν το νόμο, πήραν πίσω τις άδειες


Τι αποφασίστηκε εκτός ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής της Ξάνθης;

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 1.30΄ το μεσημέρι συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης με 13 θέματα, τα περισσότερα διαδικαστικά ενώ στα εκτός ημερήσιας κρυβόταν η είδηση τελικά.



Ανάκληση της… ανάκλησης αδειών

Τρείς εκ των καταστηματαρχών που είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους λόγω παραβιάσεως της νομοθεσίας περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, κατέθεσαν στην επιτροπή τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών που διαπίστωσαν σε νέους ελέγχους ότι οι ιδιοκτήτες εναρμονίστηκαν με τη νομοθεσία. Μετά την διαβεβαίωση και του νομικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης ότι όλα είναι σύννομα, εγκρίθηκε ομόφωνα αυτή τη φορά, η ανάκληση των ανακλήσεων των αδειών και η απρόσκοπτη λειτουργία τους.



Τώρα συνειδητοποίησαν το πρόβλημα της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων…

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, δημιουργήθηκε θέμα με την ανάγκη κατάθεσης όλων των δικαιολογητικών απ’ τους συνδυασμούς, μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων λόγω της αποχής που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το σαββατοκύριακο που είχε ορισθεί ότι θα λειτουργούν οι υπηρεσίες για την διευκόλυνση των συνδυασμών. Οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για την απόφαση να συμμετάσχουν στην αποχή και στην προτροπή να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για το σαββατοκύριακο, διαπιστώθηκε ότι το ένα άτομο που προβλέπεται βάσει του αριθμού των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιώσει όλη τη διαδικασία.

Φάνηκε ότι οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι, τώρα ξεκίνησαν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκύψει με την διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των δημοτικών υπαλλήλων για το εκλογικό επίδομα που μειώνεται ενώ το θέμα έχει εξέλιξη κι οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκλογών.


Πινακίδες, πλατφόρμες και άλλα…

Ένα θέμα που ετέθη γι’ ακόμη μια φορά απ’ την μείζονα αντιπολίτευση, είναι αυτό της λανθασμένης πληροφόρησης που παρέχουν κάποιες συγκεκριμένες πινακίδες στην κεντρική πλατεία στη γωνία της Π. Τσαλδάρη. Όπως ενημέρωσε ο υπηρεσιακός παράγοντας των Τεχνικών Υπηρεσιών που παρίστατο στη συνεδρίαση, το εργοστάσιο που κατασκεύαζε τις συγκεκριμένες πινακίδες έκλεισε με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κενό στην παραλαβή και τοποθέτηση νέων πινακίδων. Ωστόσο αποφασίσθηκε να καλυφθούν οι υπάρχουσες μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα.

Ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης, περιλαμβανόταν και το θέμα της τοποθέτησης ανελκυστήρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο που τελικά, μετά την άρνηση της αρμόδιας υπηρεσίας ΕΠΑΕ για τοποθέτηση ,αποφασίστηκε να τοποθετηθεί πλατφόρμα ώστε να μην γίνει παρέμβαση στο κτίριο. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν σε προεγκρίσεις αδειών καταστημάτων κι έργα αναπλάσεων κι ασφαλτροστρώσεων οδών στην πόλη και σε οικισμούς του Δήμου ενώ αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί ακόμη μια συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής μέχρι τις εκλογές ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους καταστηματάρχες που έχουν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, να καταθέσουν τ’ απαραίτητα δικαιολογητικά μετά την εναρμόνιση με το νόμο και ν’ ανακληθούν οι ανακλήσεις, απ’ την Δημαρχιακή Επιτροπή.

 
Πηγή:  http://www.xanthionline.com/