Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σφοδρή απάντηση ΠΑΣΟΚ Ροδόπης στον Ευριπίδη Στυλιανίδη

"Καληνύχτα κύριε Στυλιανίδη", αναφέρει η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής, που λέει στον βουλευτή της ΝΔ: "Πόσο χαμηλά πέφτετε"

ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ...




Ο Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ξεπέρασε τον καταδικασμένο παλαιοκομματικό εαυτό του. Πριν μια βδομάδα συκοφάντησε με ψεύδη την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διοχετεύοντας, κατά τα φαινόμενα, σε αθηναϊκή εφημερίδα μια αλυσίδα ανακριβειών για το δήθεν πλούσιο έργο της Ν.Δ. στη Ροδόπη το οποίο δήθεν απαξιώνεται σήμερα από το ΠΑΣΟΚ. Χθες, θορυβημένος από την απόλυτη επιτυχία της παρουσίασης του κυβερνητικού έργου και της προοπτικής του από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Ροδόπης Γιώργο Πεταλωτή, σε ανοικτή εκδήλωση πριν μία εβδομάδα, έσπευσε να επαναλάβει στην πόλη μας τα μονότονα και ρηχά επιχειρήματα της Ν.Δ., στο ασφαλές περιβάλλον μιας συνέντευξης Τύπου.

Θα του θυμίσουμε μια φράση του πολιτικού του φίλου και κουμπάρου του, τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος απρεπέστατα είχε μέσα στη Βουλή απαντήσει κάποτε στην κριτική του σημερινού Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη φράση «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Του την υπενθυμίζουμε του κ. Στυλιανίδη για να κατανοήσει ότι τώρα πιθανότατα στη θέση του λαγού βρίσκεται ο ίδιος. Και το γεγονός ότι η έκφραση αυτή σαφώς και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μια πολιτισμένη αντιπαράθεση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιες φορές δεν αποδίδει απόλυτα την πραγματικότητα.


Στις δύσκολες αυτές ώρες της εθνικής προσπάθειας για την ανάταξη της οικονομίας, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων εκλογών του «Καλλικράτη», δηλαδή μιας ακόμα μεγάλης μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ, από εκείνες που ποτέ δεν μπόρεσε να εφαρμόσει η Ν.Δ., δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε μια δημόσια κοκορομαχία από αυτές που αποξενώνουν τους πολίτες από τα κοινά. Δεν μπορούμε όμως ως κόμμα να αφήσουμε ασχολίαστη την προσπάθεια του κ. Στυλιανίδη να στρεβλώνει την πραγματικότητα. Να απαιτεί να ολοκληρωθούν έργα που δεν μπόρεσε επί 5,5 χρόνια παρά μόνο να … δρομολογήσει ο ίδιος. Όταν είχε την πολυτέλεια να κυβερνά σε μια εποχή πρακτικά ανεξάντλητων πόρων – έστω και δανεικών – που τελικά σπαταλήθηκαν από τη Ν.Δ. Για να κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ ένα δημοσιονομικό χάος και παρ΄ όλα αυτά να εξακολουθεί να στηρίζει τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας. Κύριε Στυλιανίδη και ακόλουθοί του στην τοπική Ν.Δ., ο λαός ξέρει. Από τάξιμο κανείς δεν έπαθε κάτι, το δόσιμο είναι το δύσκολο.

Τολμά ο κ. Στυλιανίδης να κατηγορεί με αμετροέπεια – αμετανόητος και αλαζόνας, με την αφελή ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται ακόμα στην κορωνίδα του πολιτικού συστήματος – την προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου στην αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου χρεοκοπίας της πατρίδας μας. Το κάνει εξυμνώντας παραπειστικά και ύπουλα, ως υπεύθυνη στάση την δραπέτευση του κ. Καραμανλή από την εξουσία. Εμείς αναρωτιόμαστε: Άραγε ποια να ήταν η αιτία για να προκύψει από το 2004 έως το 2009 η χαρακτηριστικά χειρότερη διακυβέρνηση του τόπου μας μεταπολιτευτικά; Δηλαδή η Ν.Δ. του κ. Καραμανλή; Τεμπελιά, ασχετοσύνη, άγνοια, ανικανότητα, σκοπιμότητα, αδιαφορία, ανηθικότητα ή ανωριμότητα; Άγνωστο αν ήταν κάτι από αυτά ή όλα μαζί. Καλούμε όμως τον κ. Στυλιανίδη να συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε εκκωφαντικά και συνολικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ., πεισμένος από την όρεξη, το δυναμισμό, το πρόγραμμα και την πολιτική ιστορία και φιλοσοφία του Γιώργου Παπανδρέου και της ανανεωμένης σύγχρονης κεντροαριστεράς που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Και δεν θα διαψευσθεί για την επιλογή του. Όσο κι αν επιχειρείτε να τον αποπροσανατολίσετε με τίτλους των δήθεν τοπικών έργων σας τα οποία δήθεν απαξιώνονται από το ΠΑΣΟΚ.

Κύριε Στυλιανίδη γνωρίζετε πολύ καλά ότι όσο κι αν διαστρεβλώνετε την φράση «τα λεφτά υπάρχουν», δεν αποτέλεσε αυτή την αιτία της εκλογικής καταδίκης σας πανελλαδικά και στη Ροδόπη μόλις ένα χρόνο πριν. Δεν κρίνονται οι εκλογές από μία φράση. Δεν είναι τόσο ανώριμος ό λαός, ο οποίος στην αναμέτρηση του 2009 διέκρινε και επιβράβευσε τη θετική και υπεύθυνη πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Σε αντιδιαστολή με τα παλαιοκομματικά πανηγύρια τύπου … προαστιακού Ροδόπης που στήνατε εσείς για να αλιεύσετε ψήφους στη βάση καθαρά προπαγανδιστικής λογικής. Και συνεχίζει να επιβραβεύει την υπεύθυνη και δημιουργική πολιτική πρόταση και πράξη του ΠΑΣΟΚ. Και μη νομίζετε κ. Στυλιανίδη ότι το παλιό … οτομοτρίς μπορεί να στοιχειοθετήσει κάποιο ιδιαίτερο … «έργο» σας για τη Ροδόπη. Με επικοινωνιακή κατάχρηση της ορολογίας «προαστιακός» για τους «ιθαγενείς» ώστε να παραπέμπει στο μεγάλο έργο του προαστιακού στο λεκανοπέδιο. Ένα δήθεν «έργο» σας που ξεκίνησε ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2009 και μέσα σε ελάχιστους μήνες λειτουργίας «επέτυχε» να φεσώσει τον ελληνικό λαό με 1.000.000 € ζημίες αφού η πληρότητά του ήταν … 3% και τα έσοδά του … 14.000 € έναντι εξόδων 1.100.000 €!!!!

Κύριε Στυλιανίδη πολιτική, απολογισμός, κριτική, δεν γίνονται με τη μονότονή χρήση κούφιων όρων όπως «δρομολογήσαμε». Αυτά ταιριάζουν σε «κούφια» πολιτικά στελέχη. Ούτε με ψευδή και ανεξέλεγκτη χρήση όρων όπως «διασφαλίσαμε», «εγκρίναμε», «στηρίξαμε», «μελετήσαμε» κτλ. Πρόκειται για ακραία επίδειξη πολιτικού θράσους, υποκρισίας και ύβρεως όταν εγκαλείς το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνησή του για «ακύρωση», «πάγωμα», «αναβολή», «καθυστέρηση», «εγκατάλειψη» δικών σου ακάλυπτων επιταγών χωρίς αντίκρισμα και υποσχέσεων – φαντάσματα. Κάθε νοήμονας πολίτης επίσης μπορεί να αντιληφθεί πως ό,τι δεν έγινε σε 5,5 χρόνια του απόλυτου ΝΔκράτη άρχοντα της περιοχής μας δεν μπορεί εκ τω πραγμάτων να ολοκληρωθεί σε μόλις ένα χρόνο και μάλιστα σε μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την αδικείτε κ. Στυλιανίδη αυτή τη νοημοσύνη. Αλλά να ξέρετε ότι εκτός από το μνημόνιο υπάρχει και η μνήμη των πολιτών για αυτούς που τους προσβάλλουν. Και δεν θα σας διασώζει πάντα το ελλειμματικό πολιτικό βάρος των ανθυποψηφίων σας στα ψηφοδέλτια που συμμετέχετε.

Κύριε Στυλιανίδη οι ανακρίβειες του τύπου «το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε την εγκεκριμένη απ’ το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ανάπλαση της Λέσχης Κομοτηναίων» - η οποία μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα σας «χρηματοδοτείται» κιόλας, δεν αποτελούν αντιπολίτευση. Ελέγχονται απλά ως ψεύδη γιατί αν ερωτούσατε στις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι τα κομματικά σας πιόνια, θα διαπιστώνατε ότι ποτέ δεν ακυρώθηκε μια τέτοια έγκριση - φάντασμα. Είστε ανενημέρωτος όταν λέτε ότι «το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε τις εργατικές κατοικίες στο Δήμο Μαρώνειας και καθυστερεί απαράδεκτα την παράδοση ή την ολοκλήρωση τους» και δεν μπαίνετε καν στον κόπο να συνεργασθείτε με το φιλικό πολιτικά προς εσάς νυν Δήμαρχο Μαρώνειας για να σας ενημερώσει για τις προσπάθειες του ΟΕΚ να επιλύσει το θέμα του βιολογικού καθαρισμού με το Δήμο, πρόβλημα που μας κληρονομήθηκε. Τα δε εντυπωσιακά σας πυροτεχνήματα για «ενίσχυση του Δημοκριτείου» έπρεπε να συνοδεύονται και από χρηματοδότηση. Για την οποία κατά την προσφιλή σας συνήθεια δεν είχατε προβλέψει. Αντί να συγχαρείτε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη μερική μεν, επαρκή και ρεαλιστική δε, χρηματοδότηση των αναγκών του ΔΠΘ, την εγκαλείτε πρακτικά για τη γενναία επιλογή της να διοχετεύσει τους πεπερασμένους πόρους που αφήσατε για την περιοχή μας, στις επείγουσες ανάγκες της Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένης της καλής και αναβαθμισμένης λειτουργίας των ολοημέρων). Είναι τυχαίες άραγε οι απαξιωτικές αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας από το ίδιο το Πανεπιστήμιο σχετικά με την ξεπερασμένη λογική της πρόχειρης ανάπτυξης νέων τμημάτων; Το «πετάμε και καμιά δρομολόγηση και γενναία χρηματοδότηση, να’ χουμε να λέμε» δεν αποτελεί πολιτική και μάλιστα εκπαιδευτική κ. Στυλιανίδη. Τυχοδιωκτισμός είναι.

Η πολιτική αγυρτεία έχει και τα όριά της κ. Στυλιανίδη. Για κάθε ένα από τα σημεία που επιλέξατε να αναφερθείτε για τη Ροδόπη υπάρχει αποστομωτική απάντηση. Και για το φράγμα Ιασίου το οποίο είναι προφανώς ανολοκλήρωτο αφού ήταν να ολοκληρωθεί από το Γ’ ΚΠΣ έως 30-6-2009, από τη δική σας δηλαδή περίοδο (!!!) πράγμα που δεν έγινε. Ευτυχώς με πολύ δουλειά εντάχθηκε ως «γέφυρα» στη νέα προγραμματική περίοδο από το ΠΑΣΟΚ και εξελίσσεται κανονικαά. Αντί να κάνετε αυτοκριτική ζητάτε και τα ρέστα; Γνωρίζετε κ. Στυλιανίδη ότι το φράγμα Ιάσμου δεν παγώνει αλλά βρίσκεται σε πρόοδο και ότι το ΥΠΕΚΑ την τρέχουσα περίοδο ασχολείται με μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων και περιβάλλοντος; Εσείς προκειμένου να αντιπολιτευτείτε το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσετε και τα εγκαίνιά του τα ερχόμενα Χριστούγεννα όπως το πάτε. Βρίσκεται στην αντίληψή σας κ. Στυλιανίδη ότι τα σχολικά έργα δεν πάγωσαν αλλά αντίθετα η Περιφέρεια παρακαλά για εξεύρεση έργων σχολικής στέγης για το ΕΣΠΑ, που να συγκεντρώνουν όμως προϋποθέσεις ωριμότητας, όπως οικόπεδο; Ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πάγωσε το Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου αλλά αντίθετα από τη δική σας ανεμελιά φρόντισε να ολοκληρώσει πρόσφατα την οικοδομική άδεια και εντός των ημερών υπογράφει τη σύμβαση με τον ανάδοχο; Πόση παραπλάνηση παράγει το επικοινωνιακό σας επιτελείο;

Το πολιτικό θράσος όμως του Βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. δεν έχει όρια. Τολμά να ακουμπά θέματα όπως το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα του Νοσοκομείου Κομοτηνής του οποίου η ταχύτατη αναδιοργάνωση και εξορθολογισμός διαχείρισης τον εκθέτουν ως βασικό εκπρόσωπο της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία το απαξίωσε πλήρως και το καθήλωσε στη μιζέρια και την ανυποληψία. Τον θορυβούν και του προκαλούν αμηχανία οι ενέργειες και η πολιτική βούληση του ΠΑΣΟΚ να προωθήσει έμπρακτα, και όχι στα λόγια, την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου. Ο πανικός του μεταφράζεται σε αόριστες κατηγορίες περί «καθυστερήσεων». Παγιδεύεται δε επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για αποφάσεις της Δικαιοσύνης!!!! Τέτοιος σεβασμός στους θεσμούς… Αλλά τι να περιμένεις από αυτούς που φυγομαχούν πολλάκις μέσα στη Βουλή για να συγκαλύψουν «θεσμικά» και να αποφύγουν τις αποκαλύψεις για τις ύποπτες και άμεσα ζημιογόνες δραστηριότητες της παράταξής τους;

Παρόλο που είναι πολύ εύκολο, δεν συνεχίζουμε να απαριθμούμε και να καταρρίπτουμε σημείο προς σημείο την αστήρικτη κριτική του κ. Στυλιανίδη. Ούτε για το εντός χρονοδιαγράμματος εκτελούμενο έργο του κάθετου άξονα, στην ανάπτυξη του οποίου κατά τον κ. Στυλιανίδη απαγορεύονται θετικές τεχνικές και λειτουργικές βελτιώσεις κάποιων αρχικών ατελειών. Ο ισχυρισμός του ότι θα ήταν έτοιμο στις αρχές του 2011 έχει άλλωστε ξεγυμνωθεί τεκμηριωμένα από το ΠΑΣΟΚ ήδη προτού αναλάβει την εξουσία. Ούτε για το … αεροδρόμιο «Μπακάλμπασης» που ολοκληρώνει τις φαντασιώσεις του να … προσφέρει στη Ροδόπη. Ούτε για την καπηλεία της δημιουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου. Απαιτείται πολύς χώρος και εξειδικευμένες αναφορές. Απλά να σας κάνουμε κάποιες προτάσεις:


Ξεχάσατε στην ρητορική σας, όπως την πληροφορηθήκαμε, να αναφερθείτε στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Γιατί; Δεν «καθυστερεί» και δεν «ακυρώνει» κι αυτό το έργο το ΠΑΣΟΚ; Πώς σας ξέφυγε;

Αφού όπως λέτε «ήσαστε συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και ρυθμίσατε τα χρέη της ΕΑΣ Ροδόπης και διασφαλίσατε χρηματοδότηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους» γιατί δεν κάνετε και μια ανοικτή εκδήλωση για τα θέματα αυτά; Ωστε να κοιτάξετε τους εργαζόμενους στα μάτια και να εξηγήσετε σε αυτούς, αλλά και σε όλο το λαό της Ροδόπης, δημόσια και αναλυτικά την … πλούσια και ευεργετική σας επέμβαση. Καθώς και τι θα κάνετε για αυτούς αν γίνετε κάποτε Κυβέρνηση.

Κύριε Στυλιανίδη, στο πρόσωπό σας η Ροδόπη βρήκε την πιο ακραία και πελατειακή έκφραση της φαύλης Δεξιάς των ημετέρων, των κολλητών και του βολέματος εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Με το φερετζέ της «αδικημένης Ροδόπης» προσπαθήσατε και χθες να διασκεδάσετε τα οφθαλμοφανή εγκλήματα εγκλωβισμού σε ομηρία πολλών συμπολιτών μας, που τους διευκολύνατε χαριστικά να τοποθετηθούν σε προσωρινές πελατειακής λογικής θέσεις εργασίας, οι οποίες υπονόμευσαν την ανάγκη να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία τα οξύτατα προβλήματά της, αν και πράγματι μπορούσε. Περηφανεύεστε μάλιστα για τα ρουσφέτια σας δήθεν γιατί «ευνοούνται οι συντοπίτες σας». Πόσο χαμηλά πέφτετε. Εκτός του ότι κατάφωρα αδικούνται όσοι δεν σας προσκύνησαν αναξιοπρεπώς στο πολιτικό σας γραφείο για να απολαύσουν τη θαλπωρή του ειδικού σας ρουσφετολογικού ενδιαφέροντος, ξεθεμελιώνετε κάθε έννοια χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Η στάση σας «διορίζω όποιον θέλω και όποτε θέλω όπου θέλω» ξεχαρβαλώνει την κοινωνία. Αλλά εσάς σας ενδιαφέρει η προσωπική ψηφοθηρία και όχι η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική εμπιστοσύνη, η κοινωνική ευημερία. Δεν είστε ως παράταξη μόνο βασικοί υπεύθυνοι και πρωταθλητές για τις παθογένειες της χώρας, αλλά και αμετανόητοι. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα απασφαλίσουμε όμως τις ωρολογιακές βόμβες που μας κληρονομήσατε σε πλήθος θεμάτων, και θα λύσουμε τα προβλήματα με τρόπο δίκαιο και λειτουργικό. Με σεβασμό στους πολίτες και το μέλλον του τόπου. Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε θαυματοποιοί.


Κύριε Στυλιανίδη

Υπερασπίζεστε το ευφυολόγημα περί μη ύπαρξης σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Υπερασπίζεστε το έργο ενός … χαλαρού πρώην πρωθυπουργού και ενός εκτός τόπου και χρόνου αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, αδικώντας το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που πασχίζουν εκτός ανθρώπινων αντοχών να διασώσουν τη χώρα.

Δεν έχετε καν την τσίπα να απολογηθείτε γιατί τα κατ΄ εσάς 10 δις ετησίως σπατάλη που όπως ισχυριζόσασταν παραλάβατε από το ΠΑΣΟΚ το 2004, πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία τη δική σας περίοδο.

Δημιουργείτε μια τοπική προσωπική σας ατζέντα, χωρίς κανένας να αξιολογήσει σοβαρά τον ειρμό, τη συνοχή και την χρησιμότητά της, και αποθεώνετε το αυτονόητο και το σύνηθες ως κάτι που εξασφάλισε το … μαγικό σας ραβδί. Αναδεικνύετε τις φαντασιώσεις σας ως έργο που δήθεν απαξιώνει και καταστρέφει το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις δικές σας προτεραιότητες, όπως τις ονειρεύεστε στο βαθύ πολιτικό σας ύπνο. Το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη και παντού στην Ελλάδα σχεδιάζει, μελετά, αποφασίζει και υλοποιεί με σεβασμό στις ανάγκες των πολιτών και του τόπου.

Οι πολίτες της Ροδόπης και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι έτοιμοι να εμπιστευθούν στις επερχόμενες εκλογές, για μία ακόμη φορά, το μέλλον του τόπου σε αυτούς που και θέλουν και μπορούν. Και σέβονται το δημόσιο χρήμα και τη νοημοσύνη τους. Θα επιλέξουν τα δυναμικά ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Και θα στείλουν το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι το θράσος απωθεί και δεν συγκινεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε χθες ξανά καθαρές απαντήσεις σε όσους κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία όταν οι άλλοι λιποτάκτησαν επειδή σχεδόν τη χρεοκόπησαν.

Δεν υπολογίζουμε κανέναν μπροστά στο δημόσιο συμφέρον.

Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Κερδίσαμε μάχες, όχι ακόμα τον πόλεμο. Η πορεία σωτηρίας και αναμόρφωσης συνεχίζεται. Προχωράμε μπροστά – οι «εμπρηστές» θέλουν επιστροφή στο καταστροφικό παρελθόν.

Καληνύχτα κύριε Στυλιανίδη


Υ.Γ. Μετά το Αλ Τσαντίρι της ερχόμενης Τρίτης, μπορεί κάθε Ροδοπαίος να συνεχίσει να ξεκαρδίζεται. Μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.e-stylianidis.gr, την επίσημη δηλαδή του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Γέλωτας, έστω και πικρός, εγγυημένος. Μια μικρή δόση περιήγησης στα «έργα» του μεγάλου πολιτικού άνδρα της Ροδόπης, όπως παρουσιάζονται από τον ίδιο, θα αρκέσει για ένα μικρό διάλειμμα από τη μαζική κατάθλιψη της δύσκολης καθημερινότητας που έχει προκαλέσει για τους πολίτες η Ν.Δ., και την οποία αντιμετωπίζει με επιτυχία και υπευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ.


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ