Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έντονος προβληματισμός για τα οικονομικά των ομάδων


Τι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Λίγκας του Βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το οικονομικό αδιέξοδο που πλήττει όλες σχεδόν τις ομάδες της Α1 ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ που συνεδρίασε την Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν η διεξαγωγή του πρωταθλήματος Volley League ΟΠΑΠ 2010-2011. από όσα απασχόλησαν την κουβέντα, έγινε σαφές πως εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση από την πολιτεία, συζητείται ακόμη και η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος στις 23 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, αποφασίστηκε άμεση συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νικητιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή για να εκτεθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν το Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών και κυρίως για την καθυστέρηση στην καταβολή της Β΄ δόσης της επιχορήγησης περιόδου 2009-10. Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Λίγκας του βόλεϊ, οι ομάδες έχουν προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση όλων των δεδομένων, ξεκινώντας με μείωση των προϋπολογισμών των ομάδων-μελών της. Παρόλο που η ΕΣΑΠ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην διοργάνωση ενός Πρωταθλήματος Βόλεϊ που δεν θα προκαλέσει κοινωνικά, οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην ροή των προβλεπόμενων εσόδων και την μη τακτοποίηση της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης των ΤΑΑ, καθιστούν προβληματική την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Η ΕΣΑΠ θα εξαντλήσει τις επόμενες ημέρες όλες τις δυνατότητες για την επίλυση των προβλημάτων, ζητώντας απο τους φορείς της Πολιτείας να «σκύψουν» επάνω στα προβλήματα του Πρωταθλήματος Βόλεϊ Α1 Ανδρών, που έχουν σημαντική επίπτωση και σε άλλους φορείς, ιδιαίτερα στους αγωνιζόμενους αθλητές, αφού η πλειοψηφία των οικονομικών ενισχύσεων κατευθύνονται στις αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές τους.


Αλλες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ

Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν είναι η διαμόρφωση του τελικού σχεδίου της διαδικασίας αποζημίωσης των νεαρών αθλητών (cartolino) το οποίο θα κατατεθεί στο επόμενο ΔΣ της ΕΟΠΕ για συζήτηση. Θέμα σημαντικό ιδιαίτερα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την προσπάθειά του για την ανάδειξη ταλέντων από τα φυτώριά του.

Σχετικά με τις μεταγγραφές Ελλήνων και αλλοδαπών αθλητών διευκρινίστηκε οτι, την ημερομηνία λήξης των μεταγγραφών (13.10.2010), πρέπει να έχουν κατατεθεί στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον τα προβλεπόμενα απο τον Νόμο Συμβόλαια Αμειβόμενων Αθλητών. Για την έκδοση των δελτίων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των υπολοίπων διαδικασιών, ειδικότερα αυτών που αφορούν την νεα ηλεκτρονική διαδικασία έκδοσης των Διεθνών Πιστοποιητικών Μεταγγραφής (ITC), οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν και σε αργότερη χρονική στιγμή.

Στην διοργάνωση του Super Cup, οι ομάδες θα συμμετάσχουν με ειδικές καταστάσεις αθλητών για τους οποίους έχει κατατεθεί Συμβόλαια Αμειβόμενου Αθλητή. Αποφασίστηκε η έκδοση νέου Πειθαρχικού Δικαίου για το Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών, όπως προβλέπεται απο την προβλεπόμενη νομοθεσία. Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις συμμετοχής ομάδων με Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (wild cards) τις επόμενες περιόδους.

Αποφασίστηκε η οργάνωση Τμήματος Μάρκετινγκ στην ΕΣΑΠ. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διαιτησία της Α1 Ανδρών. Έγινε αποτίμηση των συμπερασμάτων της 1ης Ενημερωτικής Ημερίδας της ΕΣΑΠ. Έγινε συζήτηση και αποφασίστηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των διαμεσολαβητών μεταγραφών βόλεϊ Ενημερώθηκε το ΔΣ απο το προεδρείο, για την 1η συνάντηση μεταξύ ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ και τις θέσεις της Ενωσης για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την διοργάνωση του Κυπέλλου 2010-2011, ενω έγινε εκτενής συζήτηση για το αναπτυξιακό και τις θέσεις της ΕΣΑΠ για την συμμετοχή της σε αυτό.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/