Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Διακοπές σε ελληνικά νησιά θα κάνουν οι μεταλλωρύχοι της Χιλής


ΝΑ ΥΠΟΠΤΕΥΘΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συγκλονίζει η περιπέτεια των 33 μεταλλωρύχων, που παραβρίσκονταν εγκλωβίσμένοι μέσα σε ορυχαίο σε 700 μέτρα βάθος απί τις 5 Αυγούστου. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί αργά αύριο το βράδυ, με έναν μεταλλωρύχο να ανεβαίνει στην επιφάνεια κάθε ώρα. Τα κανάλια όλου του κόσμου έχουν εστιάσει στο γεγονός.

Σε μερικά από τα τηλεγραφήματα αναφέρονται διάφορα δώρα που περιμένουν τους μεταλλωρύχους μετά τη σωτηρία τους, αφού δεκάδες εταιρείες προσφέρουν συμβόλαια εκατοντάδων ευρώ αλλά και παροχές στον καθένα από αυτούς και τις οικογένειές τους.


Ιταλικός τηλεοπτικός σταθμό προσφέρθηκε να τους χαρίσει ταξίδια στην Ιταλία, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ τους έχει προσκαλέσει σε αγώνες τους. Επιπλέον, τεράστια ποσά -μερικοί μιλούν ακόμα και για 400.000 δολάρια κατ’ άτομο- έχουν προσφερθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς για αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Σε όλα αυτά πρέπει επίσης να προστεθούν προτάσεις για διαφημίσεις μπίρας, ρούχων και μεταλλευτικού εξοπλισμού, καθώς και τα χιλιάδες δώρα, από iPod μέχρι... εσώρουχα για τις συζύγους τους.

Και μεταξύ των προσφορών, τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν  και εκείνη ελληνικής μεταλλευτικής εταιρείας, που ανακοίνωσε πως θα καλύψει τα έξοδα για μία εβδομάδα διακοπών κάθε ενός από τους μεταλλωρύχους, καθώς και για έναν συγγενή τους!

Πάει ο νους σας ποια εταιρεία μπορεί να είναι αυτή; Επειδή δεν αναφέρεται πουθενά όνομα, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν μαθαίναμε ότι πρόκειται για τα "Χρυσωρυχεία Θράκης" ...