Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Καταπολέμηση διακρίσεων ενάντια σε ΡΟΜ στην Κομοτηνή

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση σχετικού προγράμματος για την καταπολέμηση του ρατσισμού σε τοπικό επίπεδο

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ;



Ο Δήμος Κομοτηνής ανακοινώνει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της χρηματοδότησης του προγράμματος με τίτλο «Καταπολέμηση διακρίσεων και ρατσισμού ενάντια σε ΡΟΜ συμπολίτες σε τοπικό επίπεδο», ύψους 296.510 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση παραδοσιακών και νέων ρατσιστικών στερεοτύπων απέναντι στον πληθυσμό των ΡΟΜ συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα επιχειρείται η αναγνώριση και η αντιμετώπιση αποκλινουσών συμπεριφορών και διακρίσεων απέναντι στους ΡΟΜ στους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασίας, της επαγγελματικής κατάρτισης, των αγαθών και των υπηρεσιών στο Νέο Δήμο Κομοτηνής.

Παράλληλα επιχειρείται η δικτύωση, η κινητοποίηση και η συνεργασία όλων των θεσμικών και μη παραγόντων, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη, ταχύτερη και ομαλότερη ενσωμάτωση των ΡΟΜ συμπολιτών μας στην τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία και Ρουμανία προκειμένου και για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων να καθίσταται δυνατή η μεταφορά εμπειριών, τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εξειδίκευσης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνιστά μια στρατηγική συμμαχία των τοπικών αρχών και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.