Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ι.Χ. σφήνωσε κάτω από φορτηγό στις γέφυρες Κομοτηνής

Οδηγός οχήματος δεν πρόσεξε τα προπορευόμενα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί εξαιτίας της κίνησης, με αποτέλεσμα να χτυπήσει αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες μικρού φορτηγού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...



Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο ρεύμα εισόδου της πόλης επί της οδού Υψηλάντου κοντά στις λεγόμενες «γέφυρες Κομοτηνής». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα όχημα ιδιωτικής χρήσης να βρεθεί κάτω από το πίσω μέρος μικρού φορτηγού. Στο σημείο την συγκεκριμένη ώρα η κίνηση ήταν αυξημένη. Τα αίτια του ατυχήματος που ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμούς θα διερευνηθούν από το τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, που διενεργεί την προανάκριση. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και των ίδιων των εμπλεκομένων στο συμβάν, το ατύχημα οφείλεται στην απροσεξία οδηγού. Ο οδηγός ενός οχήματος μάρκας Polo, εισερχόμενος με ταχύτητα από τις γέφυρες προς το κέντρο της Κομοτηνής δεν είδε για κάποιο λόγο τα αυτοκίνητα που προπορεύονταν και ήταν σταματημένα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την καραμπόλα.

Μάλιστα η σύγκρουση ήταν ισχυρή αφού το προπορευόμενο όχημα μάρκας Nissan που δέχτηκε το χτύπημα, σφήνωσε κάτω από το πίσω μέρος μικρού φορτηγού το οποίο ήταν επίσης ακινητοποιημένο εξαιτίας της κίνησης. Ο οδηγός του φορτηγού ανέφερε στο «Χ», «μπροστά μου σταμάτησε ένα λεωφορείο, σταμάτησα εγώ και το πίσω από εμένα αυτοκίνητο και ξαφνικά ήρθε ο άλλος από πίσω, δεν ξέρω πως έγινε». Ο οδηγός του φορτηγού ένιωσε το ισχυρό τράνταγμα και μόνο όταν κατέβηκε από το όχημά του μπόρεσε να αντιληφθεί τη ζημιά. Μία γυναίκα οδηγούσε το όχημα που δέχτηκε το χτύπημα και το σοκ ήταν πολύ ισχυρό αφού ξαφνικά βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε αλλά τρομοκρατήθηκε από τη σύγκρουση. Μόνη της κατάφερε να βγει από τα αυτοκίνητο, μια και από το ατύχημα δεν προκλήθηκαν ζημιές στις πόρτες, αλλά στο καπό και στο παρμπρίζ, το οποίο για καλή της τύχη δεν θρυμματίστηκε και θα μπορούσε να την τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της τροχαίας Κομοτηνής που επιλήφθηκαν του ατυχήματος και φρόντισαν να διοχετεύσουν την κίνηση των αυτοκινήτων από παράπλευρους δρόμους. Οδηγοί φορτηγών και οχημάτων κατέβηκαν επίσης να βοηθήσουν. Πάντως η απομάκρυνση του σφηνωμένου οχήματος από το φορτηγό δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αρχικά ο οδηγός του φορτηγού με τη συνδρομή άλλων οδηγών προσπάθησαν να αποδεσμεύσουν τα δύο οχήματα. Αυτό κατέστη ανέφικτο. Η αποδέσμευσή τους επετεύχθη μόνο όταν απελευθέρωσαν τον αέρα από τα λάστιχα του ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου και το όχημα οδικής βοήθειας με την καρότσα ανύψωσε για λίγα εκατοστά το πίσω μέρος του φορτηγού. Άνδρες της τροχαίας ανέλαβαν τα διαδικαστικά ζητώντας στοιχεία και έγγραφα από τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα οδηγούς και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα με την απομάκρυνση των τρακαρισμένων οχημάτων.

Η ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας του χθεσινού ψιλόβροχου ήταν ένας ακόμα ευνοϊκός παράγοντας για την πρόκληση του τροχαίου. Πάντως είναι γεγονός ότι πολλοί οδηγοί με κατεύθυνση στην Κομοτηνή από την δυτική πλευρά συνηθίζουν να διατηρούν υψηλές ταχύτητες παρόλο που εισέρχονται σε κατοικημένη περιοχή. Γι’ αυτό άλλωστε και τα μπλόκα της τροχαίας είναι συχνά στο σημείο. Μείωση της ταχύτητας και αυξημένη προσοχή μπορούν να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως αυτές που βίωσαν οι τρεις οδηγοί, οι οποίοι αν και δεν τραυματίστηκαν σίγουρα θα θυμούνται τη χθεσινή μέρα.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/