Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις για τον θρίαμβο Εθνικού Αλεξ/πολης επί του Ολυμπιακού

Τι είπαν ο προπονητής του Εθνικού Γιάννης Ανδρεάδης, ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Σιδηρόπουλος αλλά και ο Εβρίτης αρχηγός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης; ΔΙΑΒΑΣΤΕ...


"Αυτή η νίκη ήταν το καλύτερο δώρο για τον κόσμο μας που κατέκλυσε τις εξέδρες. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα χωράμε πια εδώ μέσα." Αυτή η ατάκα ανήκει στον προπονητή του Εθνικού Γιάννη Ανδρεάδη, λίγα λεπτά μετά την μεγαλειώδη νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού στην Αλεξανδρούπολη κι είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στον Έβρο.

Το βόλλεϋ επιστρέφει στη θέση του. Αυτή η ομάδα έχει να προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Αυτό το άθλημα και ο σύλλογος έκανε το όνομα της Αλεξανδρούπολης να ακουστεί και πάλι σε πανελλήνιο επίπεδο( ο αγώνας μεταδίδονταν απευθείας τηλεοπτικά). Ο κόουτς των Εβριτών έπλεε και δικαιολογημένα σε πελάγη ευτυχίας.

"Σήμερα κάναμε μια ιστορική νίκη. Είχα να νιώσω τέτοια συναισθήματα από τότε που ήμουν αθλητής και το γήπεδό μας ήταν απόρθητο κάστρο. Ότι και να πω για την προσπάθεια της ομάδας μας θα είναι λίγο. Ήξερα τα προβλήματα που είχαμε αφού μόλις δυο μέρες πριν ολοκληρώθηκε το ρόστερ μας. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο σενάριο από αυτό που εκτυλίχθηκε. Πρεμιέρα στην έδρα μας για το πρωτάθλημα με νίκη επί του Ολυμπιακού, με κατάμεστες εξέδρες και ωραίο βόλεϊ. Αυτή η νίκη, θα μας βοηθήσει πολύ και ψυχολογικά πρέπει όμως να μείνουμε προσγειωμένοι" δήλωσε ο Γιάννης Ανδρεάδης.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την απόδοση των πιτσιρικάδων της ομάδας. "Έχουμε παιδιά με μεγάλο ταλέντο. Οι νεαροί μας αθλητές αντέδρασαν και έπαιξαν καταπληκτικά κάτω από μεγάλη πίεση. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ σε δυο περιπτώσεις και ανατρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση. Η τακτική μας ειδικά στο σερβίς και στο μπλοκ λειτούργησε, αν και σε συνθήκες πίεσης. Το πιο σπουδαίο είναι ότι οι μικροί - σε ηλικία - αθλητές δεν φοβήθηκαν ούτε ονόματα, ούτε αντίπαλο". Όσο για την συνέχεια; "Από αγώνα σε αγώνα θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή τη νίκη, γιατί από μόνη της δεν λέει τίποτα αν δεν έχουμε την ανάλογη συνέχεια. Έχουμε την Τετάρτη ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Καλαμαριά. Η χαρά μας πρέπει να σταματήσει από αύριο (Σάββατο)" υπογράμμισε ο προπονητής του Εθνικού, αφήνοντας το τέλος το μήνυμά του: "Η Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος μας αξίζει να βλέπει τέτοιους αγώνες και μεγάλες νίκες".


Σιδηρόπουλος: "Σπουδαία νίκη μετά από χρόνια για τον Εθνικό"

Μεγάλη για το βόλλεϋ, τον Εθνικό, την πόλη, χαρακτήρισε τη βραδιά της Παρασκευής ο αρχηγός και μεγάλος καθοδηγητής της ομάδας του Εθνικού Ακης Σιδηρόπουλος. «Ήταν σπουδαία νίκη μετά από χρόνια για τον Εθνικό. Η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πρωταγωνιστεί. Το σημαντικό είναι ότι γύρισε ο κόσμος. Ήρθε στο γήπεδο και απόλαυσε το παιχνίδι. Πιστεύω να κάνει κάτι ανάλογο και στη συνέχεια. Η ομάδα είχε συνοχή σαν να έπαιζαν όλοι οι παίκτες χρόνια μαζί. Καμιά φορά γίνονται πράγματα που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Μακάρι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό». Ο Σιδηρόπουλος έσπευσε να δώσει πρόωρο τέλος στα πανηγύρια, αφού, «μακάρι να έχουμε τέτοιες χαρές και νίκες, όμως θα θέλαμε και νίκες με αντιπάλους στα μέτρα μας. Πιο σημαντικές είναι άλλωστε οι νίκες με ομάδες που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με εμάς που έχουμε στόχο τη σωτηρία. Για εμάς είναι κρίσιμο το παιχνίδι με την Καλαμαριά και θέλουμε πολύ τη νίκη».


Αυτοκριτική Ανδρεάδη για Ολυμπιακό

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ο Εβρίτης Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε σκληρή αυτοκριτική για την ομάδα του μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και επροειδοποίησε: «Αν συνεχίσουμε να παίζουμε ο καθένας για τον εαυτό του, κινδυνεύουμε να μείνουμε και εκτός πλει οφ, όπου προκρίνονται μόνο οι τέσσερις πρώτοι. Κάναμε κακή εμφάνιση. Θα μπορούσαμε...να είχαμε κερδίσει με 3-1 αλλά όπως και με τον ΠΑΟΚ κάναμε εύκολα λάθη, δεν παίξαμε ομαδικά και πρέπει να βρούμε σύντομα λύση στο πρόβλημα. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν επιτρέπονται τέτοιες εμφανίσεις. Είναι τραγικό να χάνουμε τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος με κακή εμφάνιση και τα ίδια λάθη. Κάποιοι παίζουν για τους εαυτούς τους κι αυτό πρέπει να αλλάξει σε συνεργασία με τον προπονητή. Μπορούσαμε να νικήσουμε 3-1 σετ αλλά στο 2ο σετ κάναμε πολλά λάθη. Πρέπει να προβληματιστούμε και να βάλουμε τα κεφάλια κάτω...».


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/