Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αντικείμενο διαπραγμάτευσης οι "Τούρκοι" της Θράκης, λέει ο Μπαγίς

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας επιμένει να κάνει λόγο για  «τουρκική μειονότητα» αναφορικά με τους Μουσουλμάνους της περιοχής μας
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ



Οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα για το Αιγαίο έχουν σημειώσει πρόοδο, όμως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για ανακοινώσεις, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς. Τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφορά που να μην μπορεί να επιλυθεί, αποκάλεσε ωστόσο «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.


"Με καλή θέληση, ειλικρίνεια και θάρρος μπορούμε εύκολα να επιλύσουμε τα προβλήματα που αφορούν το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την 'τουρκική μειονότητα' στην Ελλάδα", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.


"Χάρη στις προσπάθειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος [...] τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα", πρόσθεσε.


Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα τις ελληνοτουρκικές διαφορές και την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα. Η συνεδρίαση κράτησε 4,5 ώρες και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο τουρκικός Τύπος επί τάπητος τέθηκαν και σενάρια επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, στις περιοχές γύρω από τα νησιά στα 7 και στα 8 μίλια.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις πληροφορίες. "Ανακοινώσεις σε τέτοια ζητήματα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών όταν θεωρείται σκόπιμο. Απ΄ όσο γνωρίζω δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση", είπε.


Πηγή:  http://www.enet.gr/