Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινά λειτουργία το υποκατάστημα της Ziraat στην Ξάνθη


Η τουρκική τράπεζα μετά την Κομοτηνή, ανοίγει δεύτερο υποκατάστημα στην Θράκη

Που ακριβώς  εγκαταστάθηκε; ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Το νεό της κατάστημα στην Ξάνθη διαθέτει πλέον η Τουρκική Τράπεζα ZIRAAT. Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που είναι το αντίστοιχο της Αγροτικής Τράπεζας στη γείτονα, εμφανίστηκε πλέον επίσημα και στην Ξάνθη, μετά την Κομοτηνή όπου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό. Αρχικά οι επιτελείς της τουρκικής τράπεζας αναζήτησαν ακίνητο μέσα στην κεντρική πλατεία. Το μεν ακίνητης της Τράπεζας της Ελλάδος αγοράστηκε από το Δήμο Ξάνθης ενώ ανεπιτυχείς υπήρξαν οι προσπάθειές τους, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλα δύο ακίνητα πέριξ της πλατείας.

Έτσι οδηγήθηκαν στη λύση της οδού Μιχ. Καραολή. Η Τράπεζα στεγάζεται στον ακίνητο που είχε αρχικά η Λαϊκή Τράπεζα και το οποίο λειτούργησε για λίγο καιρό και μετά την απορρόφηση της κυπριακής τράπεζας από την Marfin σταμάτησε τη λειτουργία του.

Ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία της ξεκινά. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνουν τα εγκαίνιά της, αλλά αναμένεται ότι θα αποτελέσει αφορμή συγκέντρωσης αρκετών παραγόντων της τουρκικής πολιτείας και του Προξενείου της Κομοτηνής.

Όπως είναι γνωστό, από αρκετούς έχει κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ελκυστικά επιτόκια – ενδεχομένως και επιδοτούμενα - τους μουσουλμάνους της περιοχής προκειμένου να προχωρούν σε αγορές ακινήτων. Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί με στοιχεία, όμως εξυπακούεται ότι η τράπεζα απευθύνεται αποκλειστικά στο μουσουλμανικό στοιχείο.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/