Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Και ο Παν. Πεντζουρίδης συμφωνεί με τον Σγουρίδη και υπερθεματίζει

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ KAI TON ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ




Η γνωστή τοποθέτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη στο OnAlert προκάλεσε γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε στα Μ.Μ.Ε. από τον Ξανθιώτη δημοσιογράφο και υποψήφιο για το χρίσμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πεντζουρίδη. Στη δήλωσή του υπερθεματίζει και αναφέρει:


«Ευτυχώς που σε αυτόν τον τόπο, στην Ξάνθη, στη Θράκη, είμαστε περισσότεροι του ενός, αυτοί που καταλαβαίνουμε το τί συμβαίνει γύρω μας, τι μας ετοιμάζουν αυτοί που μας εξουσιάζουν και βεβαίως τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον. Χαιρετίζω δημόσια τη δήλωση του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής και τ. Βουλευτή Ξάνθης Παναγιώτη Σγουρίδη, η οποία προσθέτει σε όσα πριν από δύο εβδομάδες έθεσα και εγώ με τη σειρά μου, καταγγέλλοντας όλους αυτούς που παίζουν στην κυριολεξία τα εθνικά μας συμφέροντα στα… «ζάρια».

Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, και ενώ με χωρίζουν πολλά από τον Π. Σγουρίδη, δεν μπορώ να μην συνυπογράψω την επιστολή του, τη δήλωση αγωνίας του, αυτό που φυσικά ήταν και η αιτία της μη επιλογής του στη θέση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Η Θράκη, βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων κύκλων, που επιχειρούν την συνδιοίκηση, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να πετύχουν εμμέσως πλήν σαφώς την επίτευξη των στόχων τους, που είναι η κυριαρχία μέσω της περιοχής μας, της ευρύτερης νοτιοανατολικής χερσονήσου.

Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτή την άμεση απειλή. Κανείς μας, δεν πρέπει να επιτρέψει την αλλοίωση της λαϊκής μας ετυμηγορίας. Η συμμετοχή μας ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΟΧΗ μας, από τις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη, η καταψήφιση πρακτικών και συσχετισμών, η ανατροπή αντιλήψεων ανθελληνικών συναλλαγών, είναι επιβεβλημένη.

Συντάσσομαι με την άποψη και τους εθνικούς αγώνες του Παναγιώτη Σγουρίδη και κάθε άλλου συμπολίτη μου, που πιστεύει στην πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία, στην πραγματική ειρηνική συνύπαρξη, στην αντιπροσωπευτικότητα όλων των πληθυσμών και των πολιτισμών.

Τελικά, φαίνεται ότι είμαστε περισσότεροι του ενός, αυτοί που έχουμε και «τω γνώθι σ’ εαυτών»!