Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Γνωστός κομοτηναίος της Αθήνας συνυπογράφει με πρώην βουλευτή της ΝΔ κείμενο υπέρ Καμίνη

Φοβούνται ότι μια νέα τετραετία του Νικήτα Κακλαμάνη θα μετατρέψει την πρωτεύουσα σε ορμητήριο μισαλλοδοξίας

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Με την επισήμανση της ανησυχίας που προκαλεί -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- η εκπροσώπηση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», για πρώτη φορά, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και την εκτίμηση ότι «μία πιθανή επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη μπορεί να μετατρέψει το Δήμο της Αθήνας σε ορμητήριο φανατισμού και μισαλλοδοξίας», 13 προσωπικότητες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο γνωστός κομοτηναίος συγγραφέας Μισέλ Φάις. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί όμως ότι και πρώην βουλευτής αλλά και ευρωβουλευτής της ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργο Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων! Πρόκειται για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος διατέλεσε επί ηγεσίας Μητσοτάκη βουλευτής της ΝΔ και επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή ευρωβουλευτής του κόμματος. Διατέλεσε επίσης δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Έβερτ και αντιδήμαρχος πολιτιστικών θεμάτων.


Ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Μισέλ Φάις υπογράφουν συγκεκριμένα κείμενο στήριξης του Γιώργου Καμίνη, μαζί με προσωπικότητες όπως ο τέως βουλευτής Λεωνίδας Κύρκος, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς, οι συγγραφείς Νίκος Δήμου και Πέτρος Μάρκαρης, ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ Αντώνης Ρουπακιώτης, ο εικαστικός Άγγελος Δεληβοριάς και οι Μάκης Καβουριάρης, Γκασμέντ Καπλάνι, Ριχάρδος Σωμερίτης και Άννα Πατάκη.