Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πέρασε η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λίγκα. Με 18 ομάδες το πρωτάθλημα. Τι ψήφισαν Ξάνθη και Πανθρακικός

Φέτος θα υποβιβαστούν μόλις δύο ομάδες και θα προβιβαστούν τέσσερις από την Β' Εθνική, όπου θα συμμετάσχουν Καβάλα, Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου     ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ




Η Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας υπερψήφισε την αναδιάρθρωση του επόμενου πρωταθλήματος κάτι που σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν 2 ομάδες και θα προβιβαστούν 4 από τη Football League. Ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Παναθηναϊκός ενώ η Ξάνθη απείχε από την ψηφοφορία. Κατά συνέπεια, ο Πανθρακικός ψήφισε υπέρ.

H απόφαση της ΓΣ της Σούπερ Λίγκας:

Η Γενική Συνέλευση της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

1/ Η Γ.Σ. της Super League αποδέχθηκε το αίτημα περί αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από τη Super League στη Football League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Μειοψήφισε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και απείχε της ψηφοφορίας η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.


Μετά την απόφαση της Superleague για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για την Β' Εθνική. Στο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχουν 21 ομάδες και στο τέλος του θα προβιβαστούν τέσσερις στην Σούπερ Λίγκα, ενώ από αυτή θα υποβιβαστούν δύο.

Οι πρώτες τρεις της βαθμολογίας στην Football League θα ανέβουν απευθείας, ενώ η τέταρτη θα κερδίσει την άνοδο μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ. Σε αυτά θα συμμετέχουν, ο τέταρτος, ο πέμπτος, ο έκτος και ο έβδομος της βαθμολογίας. Παράλληλα στην Football League 2 θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Τέλος, υπήρξε και… ειδική απόφαση-παράθυρο για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή να αποκτήσουν Έλληνες παίκτες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, η κληρωτίδα είχε κέφια αφού έβγαλε ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου - Καβάλας στην πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Ολ. Βόλου – Καβάλα
Πανσερραϊκός-Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας Μεγάρων
Πιερικός-Παναχαϊκή
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα
Ηρακλης-Εθνικός Γαζώρου
Παναιτωλικός-Καλλονή
Ρεπό: Εργοτέλης

.