Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κομματική δίωξη καταγγέλει η ΝΟΔΕ Ροδόπης

Της διευθύντριας του τελωνείου Μαριάνθης Ανδρέου

Για τα θέση του διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Κομματική δίωξη εις βάρος της Μαριάνθης Ανδρέου, προϊσταμένη στο τελωνείο Ροδόπης, στην προσπάθεια της να διεκδικήσει τη θέσης του διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Α.Μ.-Θ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ροδόπης.

Σε αυτήν αναφέρει, «είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ τελικά, να μην τηρεί τις δημόσιες υποσχέσεις του περί διαφάνειας και αξιοκρατίας, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς, η επιλογή για τη θέση του διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Α.Μ.-Θ.

Η Μαριάνθη Ανδρέου που εκδήλωσε ως πρώτη προτίμηση της την συγκεκριμένη θέση, μολονότι είναι πρώτη θέση σε μόρια εντούτοις εξοστρακίζεται, κατά τρόπο μάλιστα που παραβιάζονται, τόσο οι διατάξεις του Ν. 1.264/82 (καθώς είναι αντιπρόεδρος της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Τελωνειακών Α.Μ.-Θ.), όσο και νομίμως αιτιολογημένα κωλύματα που αφορούν την επιδότηση κατοικίας σε παραμεθόριο περιοχή, καθώς και κωλύματα προσωπικής – οικογενειακής φύσεως, γνωστά στη διοίκηση πριν της απόφασης μετάθεσης.

Να τονίσουμε επίσης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, είχε πει ότι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, έχουν τον πρώτο λόγο στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Απ’ ότι φαίνεται, η πτυχιούχος δύο Σχολών Ανώτατης Εκπαίδευσης Μαριάνθη Ανδρέου, αν και απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Διοίκησης, δεν συμπεριλαμβάνεται στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, επειδή προφανώς δεν διαθέτει το αναγκαίο «πράσινο πιστοποιητικό κομματικής νομιμοφροσύνης». Με την επιφύλαξη για κάθε περαιτέρω ενέργεια διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντιταχθούμε σε κάθε παρόμοια κομματική εκδήλωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης.

.