Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σε Αίγειρο, Μελέτη, Νέα Καλλίστη σταθμεύει κινητή ιατρική μονάδα

Ιατρικό και
νοσηλευτικό προσωπικό
διενεργούν έλεγχους αίματος,
τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες,
μετρήσεις οστικής πυκνότητας
και καρδιογραφήματα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο οικισμός της Αιγείρου ήταν ο πρώτος σταθμός της κινητής ιατρικής μονάδος της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διενεργεί δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής. Για πολλοστή φορά η μονάδα βρέθηκε στο νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα στο δήμο Αιγείρου, μετά από αίτημα του δήμου προς την ΔΥΠΕ, το οποίο έγινε δεκτό από τον διοικητή της Αριστείδη Μπουσουλέγκα. Η μονάδα βρέθηκε να σταθμεύει στην πλατεία της Αιγείρου και χάρη στη συνδρομή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την παρουσία της και την ευκαιρία που τους παρέχει για δωρεάν εξετάσεις. Η προσέλευση ήταν μεγάλη από τις πρώτες πρωινές ώρες από ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους του οικισμού, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και των οποίων η μετακίνηση στην Κομοτηνή δεν είναι τόσο εύκολη.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διενεργούσε έλεγχους αίματος, τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες, μετρήσεις οστικής πυκνότητας και καρδιογραφήματα. Την ύπαρξη ακόμα και ανθρώπων που εξετάζονται για πρώτη φορά κυρίως στον ορεινό όγκο διαπιστώνει στις περιοδείες του με την κινητή μονάδα ο υπεύθυνος Κυριάκος Ναλμπάντης, αντιλαμβανόμενος έτσι τη σημασία αυτών των δωρεάν εξετάσεων. «Υπάρχουν πολίτες, κυρίως στον ορεινό όγκο που πηγαίνουμε, γιατί η κινητή ιατρική μονάδα περιοδεύει από τον Έβρο μέχρι το Κιλκής, όπου τα άτομα που εξετάζουμε δεν έχουν πάει ποτέ σε γιατρό. Με την κινητή μονάδα τους δίνεται μια ευκαιρία να μπορέσουν να κάνουν εξετάσεις που δεν έχουν κάνει ποτέ στην ζωή τους».

Η κινητή ιατρική μονάδα της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σήμερα θα βρίσκεται στη Μελέτη και την Παρασκευή στην Νέα Καλλίστη.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/