Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη μούρη πίσω από τον Παπανδρέου ο Γιαννακίδης

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Ο Καλλικράτης αποτελεί μια νέα ευκαιρία, μία νέα αρχή για την αυτοδιοίκηση και τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της διημερίδας για την επιμόρφωση των νέων περιφερειαρχών και δημάρχων.


«Είστε η ζωντανή απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές και να υπάρξει ένα νέο πρότυπο στη διακυβέρνηση του κράτους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα σταθεί εμπράκτως στο πλευρό τους.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο «Καλλικράτης» συμβάλει στη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο τομέα κι ως εκ τούτου ζήτησε από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους και να λειτουργήσουν ως καλλιεργητές της ανάπτυξης κι όχι διαμεσολαβητές ή διεκδικητές από την κεντρική εξουσία. «Το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η θεσμοθέτηση του «Καλλικράτη», το δεύτερο ήταν η αποδοχή του από τον λαό και τώρα απομένει το τρίτο που είναι η υλοποίησή του», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

 
Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/