Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Εχουν δυο μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος

Το ένα τρίτο από τους 78 εργαζόμενους έχουν πολύτεκνες οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες 78 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων του τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, δίχως να μπορεί κανείς να τους διαβεβαιώσει αν και πότε θα πληρωθούν.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, στην τελευταία τους συνάντηση με τον δήμαρχο τους ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν, προτείνοντάς τους είτε να παραιτηθούν είτε να συνεχίσουν να εργάζονται έως τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς να μπορεί κανείς να τους πει αν θα πληρωθούν και πότε!

Ένα μεγάλο ποσοστό (περίπου 35%) των οικογενειών αυτών είναι πολύτεκνες, άλλες τρίτεκνες κι άλλες μονογονεϊκές. Για τις περισσότερες από τις 78 οικογένειες, ο μισθός που εισπράττουν από τον δήμο είναι το μοναδικό τους εισόδημα...»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους συμβασιούχους του δήμου, τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/