Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στο Γενικό Νοσοκομείο από χθες οι Στρατιωτικοί Γιατροί

Πως κύλησε η πρώτη μέρα του μέτρου της συγχώνευσης Στρατιωτικών και Πολιτικών Νοσοκομείων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

«Από σήμερα το Νοσοκομείο της Ξάνθης καλύπτει όλα τα στρατιωτικά περιστατικά της περιοχής». Με αυτή τη δήλωση ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπαλίδης επισημοποίησε την αναστολή της λειτουργίας του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και την διάθεση των Γιατρών που υπηρετούν εκεί, στις υπηρεσίες του πολιτικού Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το πρωί της Δευτέρας οι στρατιωτικοί γιατροί, Δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου και ενδεχομένως αυτό να αποτελεί και ένα «αγκάθι» για τις σχέσεις των στρατιωτικών γιατρών με αυτούς του ΕΣΥ καθώς είναι γνωστή η οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.

Για το θέμα αυτό όπως και για την πιθανότητα να διατεθεί στο Νοσοκομείο και το νοσηλευτικό προσωπικό από το 412 ο Διοικητής του Νοσοκομείου επιφυλάχθηκε να απαντήσει καθώς, όπως σημείωσε μιλώντας στο XanthiPress.gr «αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στις επόμενες μέρες».


Σύντομα θα εκτιμηθεί η επιτυχία του μέτρου

Ερωτηθείς, τέλος, για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο αυτό ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα εκτιμηθεί με ασφάλεια μετά από μερικές μέρες. Ιατρικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η διάθεση των στρατιωτικών γιατρών θα αποτελέσει κρίσιμο μέγεθος για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Άλλωστε και ο ίδιος ο Διοικητής στο παρελθόν είχε σημειώσει -αναφερόμενος τότε στο ΙΚΑ- ότι η διάθεση όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τέτοιων μονάδων θα αποτελούσε σημαντική συνδρομή για την διάσωση των δομών του Νοσοκομείου που μαστίζεται από την έλλειψη προσωπικού.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/