Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στον αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ξάνθη - Εργοτέλης

Η απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ κινδυνεύει να αφήσει χωρίς κάλυψη την κρισιμότερη ίσως αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μπορεί ο αγώνας στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Εργοτέλη να είναι ίσως το κρισιμότερο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο υπάρχει ορατός κίνδυνος αυτό να μην καλυφθεί τηλεοπτικά. Ο λόγος; Η απεργία που εντελώς ξαφνικά προκήρυξε το απόγευμα της Παρασκευής η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία ξεκίνησε από τις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως και τις 6.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.


Για την ακρίβεια, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξήγγειλε 14ωρη στάση εργασίας από τις 4.00μ.μ. του Σαββάτου και 24ωρη απεργία από τις 6.00π.μ. της Κυριακής, υπογραμμίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση». Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ΔΕΝ καλύφθηκε τηλεοπτικά ο αγώνας μπάσκετ του Παναθηναϊού με τον Άρη, που είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί από τη ΝΕΤ, ούτε έγινε οποιαδήποτε ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΑ Σπορ του αγώνα Πανθρακικός – Πανσερραϊκός.

Στις προηγούμενες αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνονταν άδεια για την κάλυψη εν εξελίξει αθλητικών γεγονότων και έτσι οι μεταδόσεις έβγαιναν κανονικά τόσο στην τηλεόραση όσο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Αυτήν την φορά τέτοια εξαίρεση δεν δόθηκε, καθώς θα είχε και... πολιτικές προεκτάσεις. Η απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ σημαίνει μεταξύ άλλων και μη κάλυψη των πολιτικών εκδηλώσεων, που συνήθως καλύπτονται από κάμερες της κρατικής τηλεόρασης και μοιράζονται μετά και στα ιδιωτικά κανάλια.

Εξαιτίας αυτής της κίνησης, κινδύνευε να τιναχθεί για δεύτερη φορά η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των τεχνικών στην ιδιωτική τηλεόραση. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «απόπειρα φίμωσης», αποκαλώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ «πασοκική συντεχνία». Γεγονός είναι ωστόσο ότι δημιουργείται πρόβλημα και στην κάλυψη εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κάλυψη της περιοδείας των Γιώργου Καρατζαφέρη και Πάνου Καμμένου στην Θράκη.

Τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όσο και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρέθηκαν το Σάββατο στον Έβρο, ωστόσο από την στιγμή που απεργούσαν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης, οι όποιες ομιλίες και δηλώσεις τους κινδυνεύουν να χαθούν τηλεοπτικά. Τα πανελλαδικά ιδιωτικά κανάλια στο πλαίσιο των περικοπών δεν διαθέτουν ανταποκριτές στην Θράκη και το πιο πιθανό ήταν να προχωρήσουν σε έκτακτη συνεργασία με κάποια τοπικά κανάλια ώστε να δανειστούν εικόνα και ήχο από όσα τυχόν θα συμβούν στην ακριτική μας περιοχή αυτό το διήμερο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν δεν αλλάξει κάτι, το σίγουρο είναι ότι ο αγώνας Ξάνθης – Εργοτέλη κινδυνεύει να μην καλυφθεί τηλεοπτικά καθώς βάσει συμβολαίων, απαγορεύεται να μπει και να τραβήξει πλάνα της αναμέτρησης οποιαδήποτε κάμερα ιδιωτικού καναλιού. Εκτός βέβαια και αν η διοίκηση της ΕΡΤ μπροστά στο διέξοδο κάνει τα στραβά μάτια και επιτρέψει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται το συμβόλαιο της Ξάνθης με την ΕΡΤ, καθώς από την προσεχή σεζόν θα ενταχθεί και η θρακιώτικη ομάδα στην κεντρική διαχείριση, οπότε θα μεταδίδει και τα δικά της παιχνίδια η συνδρομητική πλατφόρμα της Nova, όπως συμβαίνει και με όλα τα άλλα ματς του πρωταθλήματος.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/