Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά τις δεσμεύσεις Ντόλιου

Θα αρχίσουν να μαζεύονται οι τόνοι σκουπιδιών, αλλά θα πάρει μέρες μέχρι να καθαρίσουν οι πόλεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την αναστολή της απεργία της αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και κυρίως να δημιουργηθούν οι όροι έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε απόλυση εργαζόμενου καθώς επίσης και η διασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε επίσης πως από 1-1-2011 εξετάζει θετικά το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει πως παραμένει ανοικτό το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα αυτών που χρόνια τώρα εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, συμβάλλοντας στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η Ομοσπονδία στηρίζει επίσης τις πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων Σωματείων στους Χ.Υ.Τ.Α. για την ασφαλή λειτουργία και εναπόθεση των Στερεών Αποβλήτων.

.