Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Νέος χιονιάς σήμερα στην Θράκη

Στο μηδέν ο υδράργυρος, παγετός τις πρωινές ώρες

Από το απόγευμα βελτίωση των φαινομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Κακοκαιρία με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με καταιγίδες στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές, που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές , προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά εξασθένηση των φαινομένων.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία στα βόρεια, σε άνοδο στα νότια. Παγετός στα βόρεια τις πρωϊνές ώρες.
Αναλυτική πρόγνωση: Στην Β. Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν καταιγίδες στα θαλάσσια παράκτια κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές ιδιαίτερα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Υφεση των φαινομένων μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

.