Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αμεση ανάγκη να μπει ψαλίδι στα ενοίκια της Περιφέρειας

Πρώτη προτεραιότητα του Άρη Γιαννακίδη να συμμαζέψει το μπάχαλο
Πληρώνονται τεράστια ποσά σε ακίνητα διάσπαρτα παντού

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ
ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ



Άμεσο νοικοκύρεμα στα έξοδα που γίνονται με ενοικιάσεις γραφείων της Περιφέρειας σε Κομοτηνή Καβάλα και αλλού επιβάλλεται να γίνει με την ανάληψη του νέου περιφερειάρχη αφού όπως εμφανίζεται σε σχετική έρευνα που διενήργησε ιδιωτική εταιρία και οι δημόσιες υπηρεσίες της Περιφέρειας καταγράφονται πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αποτυπώνουν όλη την κατάσταση.

Το δημόσιος ως γαλαντόμος εργοδότης πληρώνει τεράστια ποσά μηναίως για γραφεία όταν υπάρχουν κτίρια αναξιοποίητα και θα μπορούσαν να συστεγαστούν υπηρεσίες των δύο και τεσσάρων υπαλλήλων ώστε να μειωθούν όλα αυτά τα έξοδα. Τώρα με την απελευθέρωση δημαρχείων και κτηρίων του Καλλικράτη ίσως θα μπορούσε να υπάρξει κάποια πρόβλεψη και για να μετακινηθούν εκεί όπως και να αναζητηθούν κτήρια τας οποία δανείστηκαν στο πανεπιστήμιο και παραμένουν εκεί ενώ ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.

Το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο και κυρίως γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σαφής εικόνα του τι πληρώναμε ποιες εκμισθώσεις υπάρχουν αναλυτικά και για ποιους χώρους, πόσοι υπάλληλοι στεγάζονται εκεί, μέχρι πότε υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ, ποιοι είναι ο συμβαλλόμενοι ιδιοκτήτες ώστε να υπάρχει μια συνολική και σαφής εικόνα για ότι γίνεται.

Η μελέτη και καταγραφή όπως πληροφορηθήκαμε έγινε πολύ πρόσφατα και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι βλέποντας η ίδια η Περιφέρεια ότι δεν έχει κονδύλια για να πληρώσει όλα αυτά τα ενοίκια. Οι εκμισθώσεις είναι πολλές, τεράστια τα ποσά που μηνιαίως δαπανώνται και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα.

Η εφημερίδα μας φέρνει στη δημοσιότητα κάποιους πίνακες ενδεικτικά των μισθωμένων κτιρίων - απαλείφοντας τα ονόματα των ιδιοκτητών -για να δει κανείς με σαφήνεια τι συμβαίνει. Οι καταστάσεις αυτές είναι πολύ περισσότερες και είναι στη διάθεσή μας. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση του νέου Περιφερειάρχη να κοντρολάρει τα πράγματα και να αποφασίσει να δώσει λύση σταματώντας ένα καθεστώς που μόνο οικονομική αιμορραγία δημιουργεί.

Ο κ. Γιαννακίδης οφείλει να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένα βήματα εξορθολογισμού των εξόδων, να πάρει την σκούπα και να διώξει την κόπρο του Αυγείου, να προσέξει τις λεπτές ισορροπίες των υπαλλήλων και των διαφόρων παρατρεχάμενων απαιτώντας πραγματική δουλειά κι όχι λούφα και παραλλαγή που έχουν τείνει να γίνουν καθεστώς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ