Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμιες διακρίσεις για αθλητές του ομίλου Ταε Κβον Ντο Κομοτηνής

Πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Πεντερίδης και τέταρτη ο Μανώλης Μαστροπαύλος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την κατάκτηση υψηλών θέσεων και επιδόσεων πέτυχαν αθλητές παγκρατίου του αθλητικού ομίλου Ταε Κβον Ντο Κομοτηνής, που πήραν μέρος με την εθνική ομάδα παγκρατίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λουτράκι.
Πρόκειται για τον 19χρονο Γιώργο Πεντερίδη που κατέκτησε την πρώτη θέση, στα 78 κιλά και τον Μανώλη Μαστροπαύλο που κατέκτησε την 4η θέση χάνοντας για ένα πόντο το τρίτο μετάλλιο, στην κατηγορία των 65 κιλών. Ο Κώστας Ζαφειριάδης προπονητής του αθλητικού ομίλου Ταε Κβον Ντο Κομοτηνής που συνόδεψε τους δύο αθλητές και τους ενθάρρυνε στη προσπάθειά τους δήλωσε στο «Χ», «από κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα κερδίζεις κάποια εμπειρία, βλέπεις τον τρόπο που μάχονται οι άλλες χώρες. Οι ελληνικές τεχνικές δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν. Βέβαια κάποιες χώρες είναι πολύ μπροστά, με υποδομές, μεγάλα γυμναστήρια. Σε εμάς θα πρέπει να κάνει προσπάθειες το κράτος για να βοηθήσει να αναπτυχθεί το άθλημα».

Το παγκράτιο είναι ένα αρχαίο ελληνικό άθλημα που βασίζεται στα λακτίσματα, τις πυγμές και την ελεύθερη πάλη.

Ο κ. Ζαφειριάδης προέτρεψε περισσότερους Κομοτηναίους να γνωρίσουν το άθλημα, «πιστεύουμε στην προσπάθεια μας και θα διαδώσουμε το άθλημα προς τον κόσμο της Κομοτηνής. Δε σημαίνει ότι κάποιο μαχητικό σπορ είναι και επικίνδυνο. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο. Βέβαια πάντα σε κάθε άθλημα υπάρχουν κίνδυνοι, γι’ αυτό υπάρχουν οι προπονητές, για να δείχνουν τον σωστό δρόμο». Το παγκράτιο μπορεί να μην είναι ολυμπιακό άθλημα, είναι όμως αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ισχύει ο αθλητικός νόμος, όπως ισχύει σε όλα τα αναγνωρισμένα αθλήματα.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/