Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Πεταλωτή - Αρχηγού ΓΕΣ σε στρατόπεδο της Ροδόπης

Βρέθηκαν και οι δύο στο στρατόπεδο Κυρούδη στη Νέα Σάντα

ΤΙ ΔΩΡΟ ΕΚΑΝΕ
Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ;



O Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010, επισκέφθηκε το στρατόπεδο ¨Αντιστρατήγου Κυρούδη Νικόλαου στη Νέα Σάντα Ροδόπης, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Φράγκου Φραγκούλη.


Ο κ. Πεταλωτής αντάλλαξε ευχές για Χρόνια Πολλά με αξιωματικούς και οπλίτες ευχαρίστησε, εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, τον στρατό για το έργο του στην περιοχή. και ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο, Φράγκο Φραγκούλη, και τους επιτελείς του για στρατιωτικά θέματα που απασχολούν τις ένοπλες δυνάμεις.

«Είναι σημαντική η παρουσία του στρατού στη περιοχή. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι ίδιες με τον παρελθόν, ωστόσο, εμείς ως Θρακιώτες τις βιώσαμε σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη αποτροπής του στρατού είναι εξαιρετικής σημασίας ειδικά όταν αποτελεί, όπως εδώ, ένα φάρο κοινωνικού έργου. Οι παρεμβάσεις, του συγκεκριμένου στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντικές προκειμένου να μην υπάρχουν αισθήματα αποκλεισμού.

Όταν υπάρχει παρέμβαση νέων ανθρώπων, δίνεται το στίγμα του τι σημαίνει στρατός σήμερα και τι σημαίνει να υπάρχει ηγεσία που προσανατολίζεται σε πολλούς τομείς και επίπεδα, σε σχέση με άλλες δεκαετίες.

Εμείς ως Θρακιώτες, θεωρούμε τον στρατό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά. Είναι σημαντικό, ότι σήμερα έχουμε ένα στρατό άρτια εξοπλισμένο, σύγχρονο, με νέους ανθρώπους και ιδέες σε όλους τους τομείς. Αυτό διαχέεται στην κοινωνία».

Στη συνέχεια απονεμήθηκε στον κ. Πεταλωτή, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φράγκο Φραγκούλη, ο Πράσινος Μπερές και το Στιλέτο του Καταδρομέα.