Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα στην Καρδιολογική του Νοσοκομείου από τις αποχωρήσεις

Άλλος συνταξιοδοτήθηκε, άλλος παραιτήθηκε και άλλος πήγε στην Λάρισα, με αποτέλεσμα η εύρυθμη λειτουργία έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Προβλήματα λόγω έλλειψης Ιατρών αντιμετωπίζει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης, η εύρυθμη λειτουργία της οποίας έχει τεθεί σε αμφισβήτηση.

Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα ένας Καρδιολόγος αποδέχθηκε κενή θέση σε Νοσοκομείο της Λάρισας και αποχώρησε. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε παραίτηση ενός ακόμη Ιατρού από το Τμήμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Σε συνδυασμό με την συνταξιοδότηση του τέως Διευθυντή Β. Χατζηαποστόλου εδώ και αρκετούς μήνες, υπάρχει προφανής έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά και πρόβλημα με το πρόγραμμα εφημεριών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπαλίδης, καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά είτε με επικουρικούς είτε με άλλους γιατρούς του Νοσοκομείου. «Υπάρχει όντως πρόβλημα στην Καρδιολογική Κλινική που προκλήθηκε από τις δύο τελευταίες αποχωρήσεις. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουμε τις θέσεις και πιστεύουμε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε και θα συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος»

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε τόσο στην Καρδιολογική Κλινική όσο και σε άλλα τμήματα συμμετείχαν στο πρόγραμμα εφημεριών και άλλοι γιατροί που δεν υπηρετούν στις συγκεκριμένες Κλινικές, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και φαίνεται ότι η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα.


Απετράπη νέο επεισόδιο στα Επείγοντα.

Στην επικοινωνία του με το XanthiPress.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπλίδης επιβεβαίωσε ότι πρόσφατα απειλήθηκε νέο επεισόδιο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όταν κάποιοι συγγενείς ασθενούς κινήθηκαν εναντίον νοσηλεύτριας, όμως απετράπη χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

«Είναι ένα τμήμα με μεγάλη ένταση που παρουσιάζει δυσκολίες.» είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου που ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές ασθενών και συγγενών που ξεπερνούν τα όρια, αλλά με την παρουσία άνδρα από το προσωπικό ασφαλείας που είναι πλέον μόνιμη, συνήθως αποτρέπονται παρόμοια περιστατικά.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/