Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Χρησιμοποιεί αμίαντο η ΔΕΗ στο εργοστάσιο της Κομοτηνής;

Ανοιχτή επιστολή της Κίνησης Πολιτών Νομού Ροδόπης “Υγεία και Περιβάλλον” προς την Διεύθυνση του υποκαταστήματος ΔΕΗ Κομοτηνής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ


Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Κομοτηνής διαπιστώσαμε να πραγματοποιούνται εργασίες στους χώρους που βρίσκονται ψευδοροφές. Επειδή η ανησυχία μας είναι έκδηλη ως προς την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων ζητούμε να μας ενημερώσετε ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ψευδοροφές δεν περιέχουν ΑΜΙΑΝΤΟ.
Επίσης ζητούμε από την Περιφέρεια ΑΜΘ να μεριμνήσει στην καταγραφή όλων των Δημοσίων Κτιρίων και οικημάτων όπου υπάρχουν υλικά ΑΜΙΑΝΤΟΥ και απομάκρυνσης αυτών. Να γίνει ενημέρωση των πολιτών ως προς την επικινδυνότητα του ορυκτού ΑΜΙΑΝΤΟΥ και για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση. Να γίνει άμεσα υπόδειξη των χώρων εναπόθεσης και συλλογής των υλικών από ΑΜΙΑΝΤΟ στους πολίτες προς αποφυγή του θρυμματισμού και της διασποράς του στο Περιβάλλον.
Η αποτροπή των κινδύνων που ελλοχεύουν από την ύπαρξη ΑΜΙΑΝΤΟΥ στα Δημόσια Κτίρια, στα δίκτυα υδροδότησης, στο σπίτι, στην εργασία και γενικότερα στο Περιβάλλον επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των πολιτών.

Η Κίνηση Πολιτών Νομού Ροδόπης “Υγεία και Περιβάλλον” ζητά την αψύπνιση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Περιβάλλοντος ώστε να διεκδικούν τα αυτονόητα.

.