Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Κλειστά τα σχολεία σε όλο το νομό Ξάνθης

Με απόφαση του Νομάρχη Γ. Παυλίδη λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού

Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο συνιστούν οι αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην πόλη της Ξάνθης έφτασαν τα χιόνια τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε περίπου στις 5 τα ξημερώματα και είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι το πρωί το έχει να έχει στρωθεί μέσα στην πόλη της Ξάνθης όπως και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Ξάνθης και συνοδεύεται από έντονους ανέμους. Στην πόλη δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα από το χιόνι και καθώς κυκλοφορούν τα πρώτα αυτοκίνητα στους δρόμους, αυτοί γίνονται προσβάσιμοι σε όλους.

Επειδή η πυκνότητα του χιονιού ήταν ίδια και στην ορεινή περιοχή, οι δρόμοι σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Νομαρχίας έχουν κρατηθεί ανοιχτοί. Πάντως έχουν σπεύσει τα μηχανήματα της Νομαρχίας ενώ και οι δύο ορεινοί Δήμοι επιχειρούν με δικά τους μέσα να διατηρήσουν την πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς. Η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν στο όλο το νομό και καλό θα είναι οι οδηγοί που κινούνται προς την ορεινή να διαθέτουν αλυσίδες λόγω του παγετού.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά σε όλο το Νομό Ξάνθης με απόφαση του Νομάρχη. Το χιόνι αναμένεται ότι θα συνεχίσει να πέφτει με την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια της μέρας.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/